Srijeda, 20 siječnja, 2021

Sportske igre mladih/ Takmičenja u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku

- Oglašavanje -

Ovogodišnje Sportske igre mladih ‘Turneja radosti’ nastavlile su takmičenje u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku

Dječaci i djevojčice u Tešnju su se takmičili u malom nogometu, košarci i rukometu. Predstavnici ovog grada na polufinalnim regionalnim takmičenjima bit će malonogometaši iz ekipe FK„Borac“, kao i košarkaši iz ekipe „Spartanci“ te košarkašice iz ekipe „Basket Junkies“. Kada je riječ o rukometnom takmičenju za kategoriju ‘2006. godište i mlađi’, prvo mjesto osvojile su djevojčice iz ekipe ŽRK „Bosna“.

Srebrenica je već sedam godina zaredom domaćin Igara, a dječaci i djevojčice su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, košarci i odbojci. Osvajači takmičenja u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, dječaci su iz ekipe FK „Milići“ nakon što su u finalnoj utakmici savladali ekipu „Peckham 82“. Odbojkaško takmičenje za djevojčice osvojila je ekipa ŽOK „Bratunac“, a najviše neizvjesnosti bilo je u košarkaškom takmičenju. Najbolje košarkašice su djevojčice iz ekipe „Ljubovija 001“ te najbolji košarkaši dječaci iz ekipe „Kenguri” koji su u savladali vršnjake iz ekipe „Nismo mi“ iz Vlasenice.

U Zavidovićima su takmičenja održana u malom nogometu i odbojci. Dječaci su pokazali veće interesovanje za nogomet, a djevojčice za odbojkaško takmičenje. Ekipa „Osice“ iz Maglaja osvojila je prvo mjesto i očekuje je učešće na polufinalnom turniru za regiju Zeničko-dobojskog kantona.

- Oglašavanje -

Odžak je prvi put ove godine bio domaćin Igara, a takmičenja su održana u malom nogometu. Najuspješnija ekipa u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, bila je gostujuća ekipa NK „Tempo“ iz Gradačca, dok su u kategoriji 2009. godište i mlađi najbolji bili dječaci iz domaće ekipe FK „Jedinstvo“.

U okviru SIM Turneje radosti, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, Igre i ove godine nastavljaju realizirati projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair-playu. Osim toga, u kampanji „Budi zakon, reci NE“, koju Igre implementiraju u saradnji s Fondom za okoliš FBiH, djevojčice i dječaci imaju priliku učiti o važnosti očuvanja životne sredine.

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

Sportske igre mladih/ Takmičenja u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku
- Oglašavanje -Sportske igre mladih/ Takmičenja u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku

IZDVAJAMO

Sportske igre mladih/ Takmičenja u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku