Sportski direktor Zvezde otkrio: Ivanović nije smijenjen odjednom!

Crvenu zvezdu čeka finale Kupa Radivoja Kraća protiv Partizana i pokušaj da neispunjena očekivanja u Euroligi ublaži osvajanjem prvog trofeja.

Zvezda je od starta imala problema u elitnom natjecanju, a sve je kulminiralo smjenom Duška Ivanovića s mjesta trenera nakon samo mjesec dana nove sezone.

Sportski direktor Milan Dozet u razgovoru za Telegraf otkriva da se to nije dogodilo iznenada.

– Pa, sve se dogodilo nekako iznenada što se javnosti tiče. Kao što rekoh, ne pišemo u novinama, ne dajemo izjave, radije radimo u tišini. No, promjena nije došla iznenada, već nakon devet pripremnih utakmica i početka sezone. Dakle, opet, mediji nisu računali nakon nekoliko utakmica, imali smo devet utakmica u pripremnom razdobljurekao je Dozet i dodao:

– Nekako ekipa nije našla trenera, a ono što sa sigurnošću mogu reći za trenera je da je jako dobar čovjek i vrhunski profesionalac. Dakle, s Duškom smo se stvarno rastali u izuzetno prijateljskim odnosima i kad smo se vidjeli tamo, ovdje, i na aerodromu, kad on dođe i kad se negdje sretnemo, uvijek se srdačno pozdravimo, izljubimo. Kažem, jednostavno se ekipa nije uklopila, igračica se nije slagala s Duškom, što nam je jako žao, jer smo stvarno planirali da Duška dugoročno bude trener Crvene zvezde.

Nedavno je Milan Gurović iznio informaciju da Duško Ivanović nije želio Marcusa Howarda i Jima Monekea u Crvenoj zvezdi.

– Koliko znam, Gurović je za Howarda i Čimu Moneke rekao da ih imamo u ponudi na stolu ispred Duška. Budući da sam ja taj koji skautira i sve, ta je informacija točna. Sada su mu oni prvi igrač u Baskoniji. Sad da se malo opravdam, da stanem na Duškovu stranu. Uz ta imena bilo je još puno imena koja su također dolazila u Euroligu, u druge klubove, ali nisu se uklopili, nisu se dobro pokazali.Neki su vrlo brzo i izbačeni iz Eurolige, pa je uvijek najbolja naknadna pamet. Sada kada igraju dobro, lako nam je reći: “Nudili su Dušku i te igrače, ali on ih nije uzeo.” Isto tako, ponudili smo mu i druge igrače koji se nisu snašli u velikim klubovima u Euroligi i izvan nje.

Smatra da je ključni problem što Xabaz Napier nije bio na razini koja se očekivala.

 Mislim da je problem nastao od samog početka kada igrač koji je bio predviđen kao početni playmaker oko kojeg bi se trebala vrtjeti cijela utakmica, mislim na Žabaza Napiera, nije bio na željenoj razini od samog početka. Zbog nekih njegovih osobnih problema, odnosno obiteljskih na koje nismo mogli utjecati i za koje nismo mogli znati, ali smo ga, naravno, cijelo vrijeme podržavali koliko smo mogli… Pokušavali smo pronaći rješenje . s njim. Da vidimo može li klub nešto učiniti da pomogne u toj situaciji. Nažalost, nije moglo. Mislim da uopšte nije bilo dileme da li je Xabaz vrhunski igrač i mora da je bio veliki uspeh kada je igrač takvog renomea kao što je on i njegove karijere došao u Crvenu zvezdu, prvi put tako ugovor u Zvezdama. ¦

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU