Spotify sada ima vlastitog glasovnog asistenta

Spotify dobiva glasovnog asistenta u aplikaciji kojim se možete služiti bez upotrebe ruku. Sve što trebate učiniti je otvoriti aplikaciju i izgovoriti riječi “Hey Spotify” kako bi pokrenuli asistenta. Tada mu možete reći da reproducira pjesmu ili popis pjesama. Osim toga, pomoću asistenta možete kontrolirati funkcije preskakanja, reprodukcije i pauze.

Kako bi koristili glasovnog asistenta, prije svega trebate dozvoliti aplikaciji Spotify pristup mikrofonu. No, treba imati na umu da politika tvrtke Spotify navodi da usluga skladišti snimke i transkripcije vaših pretraga već nakon što izgovorite riječ ili dotaknete tipku za glas.

Osim toga, postoji jedan problem. Ovo nije sistemski glasovni asistent kao što su Siri ili Alexa, a caka je u tome što aplikaciju Spotify morate imati fizički otvorenu na uređaju kako bi glasovne naredbe mogle raditi, piše Gizmodo.

Za sad se čini da Spotify glasovni asistent u aplikaciji nema baš puno mogućnosti, ali bi mogao utrti put glasovnim naredbama i kontroli u Spotify Car Thingu, uređaju o kojem se već neko vrijeme priča, a mogao bi parirati CarPlayu i sličnim uslugama.

geek.hr/clanak/spotify-sada-ima-vlastitog-glasovnog-asistenta/”>Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU