Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Srbija donirala 5.000 doza AstraZeneca vakcina Tuzlanskom kantonu

Srbija je poslala još jednu donaciju vakcina protiv koronavirusa u Bosnu i Hercegovinu, a ovaj put je riječ o 5.000 doza za Tuzlanski kanton.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Pomoćnik ministrice civilnih poslova BiH u sektoru za zdravstvo Dušan Kojić kazao je da u Tuzlanski kanton stiže nova podrška Srbije u vidu AstraZeneca vakcina. Isto je potvrdio i ministar zdravstva TK Božo Jurić koji naglašava da nema informacije o tome kada će doze stići u ovaj kanton s obzirom na to da moraju prvo proći kroz Ministarstvo civilnih poslova BiH.

“Vlada Republike Srbije je odobrila izravnu donaciju 5.000 doza vakcina protiv koronavirusa Vladi i građanima Tuzlanskog kantona. Bez obzira što se radi o donaciji za TK procedura uvoza mora ići preko Ministarstva civilnih poslova BiH. Tako da o vremenu dolaska i dalje distribucije u ovom momentu nemamo precizne informacije”, rekao je Kojić.

Srbija je i ranije slala donacije razlilitim nivoima u Bosni i Hercegovini. Prvo su stigle vakcine za Republiku Srpsku, a zatim i prve vakcine u FBiH koje je poslao Aleksandar Vučić. Nakon toga je poslato još 10.000 doza samo za Kanton Sarajevo, a sada su poslali i Tuzlanskom kantonu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Osim donacija, svi državljani BiH i Sjeverne Makedonije se mogu besplatno vakcinisati u Srbiji, bez najave i na bilo kojem mjestu.

Klix.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas