Središte za cjeloživotno učenje – implementira Poduzetničku akademiju pod nazivom “Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta kod mladih” – TNTportal.ba

U periodu kada mnogi odustaju i odlaze iz BiH odlučili smo pomoći mladima (od 15 do 40 godina) da pronađu razlog da ostanu i ne odustanu. Implementiranjem poduzetničke akademije želimo ambicioznim osobama koje su u potrazi za novim znanjima i vještinama, pružiti priliku da iz prve ruke saznaju relevantne informacije o poslovnom svijetu, njegovim izazovima te svemu onome što poduzetnički način života nosi sa sobom. Cilj je da motivišemo i osposobimo polaznike za pokretanje vlastitih biznisa kroz edukacije i mentorstvo a koje će im pomoći da osmisle i razviju kvalitetnu ideju, izrade biznis plan te nauče prezentovati (tzv.pitch) ideju investitorima. Također, naučit će i koji su
najbolji načini prodaje, marketinga te kako naučiti "plivati u poduzetničkim vodama".

I na kraju, naravno, dobiti vrijedne nagrade (za ideju i kvalitetno urađen biznis plan) te mentorsku i finansijsku podršku za pokretanje STARTUP-a. Na akademiju su dobrodošla i STARTUP preduzeća koja žele unaprijediti poslovanje, te da razvijaju i lične i poslovne performanse.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da se pravovremeno prijave do 17.06.2022. na poduzetničku akademiju te da BESPLATNO iskoriste benefite iste. Broj mjesta je ograničen.

Poduzetnička akademija se pohađa online, jednom sedmično, u periodu od 07. do 09. mjeseca 2022.

Detaljne informacije i obrazac za prijavu možete pronaći na linku: https://scu-bih.ba/blog/view/2603

Poduzetnička akademija se realizira u sklopu BYLEAP projekta, financiranog od strane Europske unije, kojeg implementira Junior Achievement Srbija u suradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija M.U.N.J.A – Sarajevo, za Bosnu i Hercegovinu.
Na projektu su angažirana tri trenera iz različitih poduzetničkih oblasti koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa malim i srednjim poduzećima, STARTU-ima i fizičkom osobama. Bit će na usluzi svim polaznicima kako bi što kvalitetnije razvili i unaprijedili poduzetničke sposobnosti, biznis planove i na kraju ideju sproveli u uspješan biznis.

Posjetite nas i prijavite se :

na našoj web stranici www.scu-bih.ba, putem Facebook-a www.facebook.com/scubih, ili

Instagrama www.instagram.com/scu_travnik


centralna.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU