SREDNJA BOSNA: Opljačkao benzinsku TIOIL i dobio samo uvjetnu kaznu!


Muhamed Hodžić i Emir Kovačević iz Donjeg Vakufa optuženi su za pljačku Tioil benzinske pumpe. Pljačka se desila 16. oktobra 2022. godine oko 01:20 sati, stoji na službemim stranicama Općinskog suda Bugojno.

Pri ulasku u pumpu, radniku A.Š. su se obratili riječima “Ovo je pljačka”, te su ga uz upotrebu fizičke sile uveli u prostorije ureda, gdje su ga držali do kraja pljačke.Hodžić je iz kase uzeo manji dio novca, a veća suma se čuvala u prostorijama skladišta u dvije kartonske kutije. Kovačević je to, kao bivši radnik znao, te su iz njih uzeli dnevni pazar u iznosu od 9.460,11 KM.

Pri ulasku u pumpu, radniku A.Š. su se obratili riječima “Ovo je pljačka”, te su ga uz upotrebu fizičke sile uveli u prostorije ureda, gdje su ga držali do kraja pljačke.

Hodžić je iz kase uzeo manji dio novca, a veća suma se čuvala u prostorijama skladišta u dvije kartonske kutije. Kovačević je to, kao bivši radnik znao, te su iz njih uzeli dnevni pazar u iznosu od 9.460,11 KM.Na Općinskom sudu u Bugojnu predmet Muhameda Hodžića i Emira Kovačevića razdvojen je jer je Hodžić priznao krivično djelo razbojništvo a Kovačević nije. Prošlog mjeseca donesena je presuda da je optuženi Muhamed Hodžić kriv za navedeno počinjeno krivično djelo.

Sutkinja Aldina Rebihić-Topoljak donijela je uvjetnu presudu protiv Muhameda Hodžića i to kaznu zatvora od trajanje 1 godine i istovremeno određuje da se ista neće izvršiti ukoliko opruženi u roku od 3 godine ne učini novo krivično djelo.

Također Muhamed Hodžić mora platiti 50,00 KM sudski paušal.Podsjećamo Hodžić je od ranije poznat policijskim službenicima po krivičnim djelima.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU