Sretan ti rođendan, grade mladosti! – TNTportal.ba

“Sretan ti rođendan grade mladosti, više ni ti nisi tako mlad jer si napunio 73 godine”.

Rečenica iz rođendanske čestitke gradu jedne učenice osnovne glazbene škole, koja je nasmijala nazočne u zelenoj sali osnovne škole, prilično je dobro opisala stanje u kojem se grad nalazi u poslijeratnim godinama.
Ipak, najmasovnija manifestacija Dana općine u poslijeratnom razdoblju pokazala je kako 73-godišnji grad još uvijek ima mladosti a i što za ponuditi mladosti.

Brojne prije svega kulturne i zabavne manifestacije pokrenule su i izvukle male i one nešto veće Novotravničane, nenaviknute ili bolje rečeno odviknute od gužve u urbanom području.
Usprkos činjenici da Novi Travnik nisu zaobišli veliki problemi koji muče ostatak države, kao što su brojni odlasci građana, nedovoljno visoke plaće, negativan prirodni prirast, poskupljenja svega…, sve što se u posljednje vrijeme događa na području općine pokazuje kako je uz entuzijazam i trud moguće barem probuditi nadu u bolje sutra.

A nakon 15-ak godina razdoblja u kojem su za kulturni dio programa obilježavanja bili zaduženi ne baš urbani komičari, a za zabavni dio perjanice glazbenih produkcija iz susjednih zemalja, i to je očit napredak.

Stoga, sretan ti 73. rođendan grade mladosti. Od svih problema nabrojanih prije, jedino ti mladost može donijeti bolje sutra.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU