SRK Tvrđava osvojila prvo mjesto u Airsoft Master ligi FBiH

Završno kolo Airsoft lige FBiH u organizaciji Saveza airsoft klubova u FBiH, Askeri i Rangeri, održano je u Visokom. Sportsko-rekreativni klub Tvrđava potvrdio je svoju dominaciju na vrhu tabele u svih pet disciplina sa kojima su ovogodišnju sezonu završili sjajnom pobjedom.

Tvrđava je imala i dva najbolja takmičara. U preciznom gađanju pištolj i jurišna puška, najbolji su bili: Hamza Hrnjičević i Seid Jusić.

Mi smo ponosni na rezultat koji smo napravili ove godine i veoma smo zadovoljni mi kao uprava kluba i svi naši članovi. Sezona je počela na našem terenu. U martu je odigrano prvo kolo. Već u prvom kolu smo zauzeli prvo mjesto i iz kola u kolo smo ostali smo na prvom mjestu. Tajna uspjeha je velika ljubav prema airsoftu i koja nas motiviše da nađemo i vrijeme i sredstva kako bi učestvovali na aktivnostima tokom ove godine“, zadovoljan je Fahir Vajzović, predsjednik SRK Tvrđava Zenica.

Osim prvog kola airsoft lige u martu ove godine, Tvrđava je  24. i 25. juna organizovala i peti po redu airsoft susret „Sloboda V“ na lokalitetu Lastavice. Bio je to susret klubova iz Srbije, Hrvatske i BiH. Ukupno 25 klubova sa preko 200 učesnika. Završnim kolom u Visokom okončana je ovogodišnja takmičarska sezona u FBiH. Zavisno od vremenskih prilika vrijedni članovi Tvrđave do kraja godine planiraju još mnogo aktivnosti.

Tu su radovi na terenu, kako bi smo napravili poligon za vježbanje, kako bi se adekvatno pripremili za narednu sezonu. U narednoj godini planiramo ponovo organizaciju međunarodnog airsoft susreta. Za ovu manifestaciju imamo zainteresovane klubove iz Slovenije. Posljednjih godina airsoft kao sport je mnogo popularniji. Sama oprema je više dostupna i lakše je doći do različitih replika, vrsta i proizvođača. Još uvijek je teško doći do sponzora. Mi imamo sreću kao klub da imamo podršku od grada Zenica, koji nas iz godine u godinu maksimalno podržava i daje snagu. Pomaže nam kroz klubske prostorije i različite novčane pomoći kako bi mogli normalno funkcionisati. Ja koristim ovu priliku da se zahvalim Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem“, zaključio je Fahir Vajzović, predsjednik SRK Tvrđava iz Zenice.

Ako želite da pristupite ovom klubu osim ljubavi prema ovoj vrsti sporta, ne smijete biti kažnjavani i morate biti punoljetni. Tek onda slijedi procedura provjere i pristupanje u članstvo. (M. P.)

The post SRK Tvrđava osvojila prvo mjesto u Airsoft Master ligi FBiH appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU