Srpska pravoslavna Crkvena opština u Busovači održala svečani Božićni prijem


U srcu Busovače, u prostoru elegantnog restorana Oskar, jučer je održan Božićni prijem koji je organizirala Srpska pravoslavna Crkvena opština u Busovači. Ovaj događaj, postao je simbol zajedništva i zahvalnosti u našem gradu. Okupio je društvene, kulturne, vjerske, političke i gospodarske djelatnike općine Busovača i Središnje Bosne, piše grad-busovaca.com

 

Glavni cilj prijema bio je izraziti zahvalnost pojedincima i lokalnim privrednim subjektima čija podrška je bila ključna u obnovi parohijskog doma pored pravoslavne crkve u Busovači. Ovaj dom, koji služi kao središnje mjesto za vjerske i društvene aktivnosti, simbolizira snagu i povezanost zajednice.

srpska pravoslavna crkvena opština u busovači održala svečani božićni prijem srpska pravoslavna crkvena opština u busovači održala svečani božićni prijem srpska pravoslavna crkvena opština u busovači održala svečani božićni prijem srpska pravoslavna crkvena opština u busovači održala svečani božićni prijem srpska pravoslavna crkvena opština u busovači održala svečani božićni prijem

Tijekom prijema, uručene su posebne zahvalnice onima koji su dali izuzetan doprinos u radu Crkvene opštine, posebno u projektima obnove. Ovo priznanje je znak poštovanja i zahvalnosti prema onima koji su svojim djelovanjem doprinijeli jačanju zajednice.

 

Paroh Dragiša Cvjetković je iskoristio priliku da prisutne upozna sa ambicioznim projektom obnove crkve Svetog proroka Ilije. Projekat, vredan 130.000 KM, obuhvataće temeljitu rekonstrukciju uključujući zamjenu krova, stolarije, obnovu fasade, molerske radove, hidroizolaciju zidova, drenažu, kao i odvod oborinskih voda i unutrašnje uređenje hrama.

 

Posebno priznanje upućeno je Općini Busovača za njen doprinos i pokroviteljstvo nad organizacijom Božićnog prijama. Paroh Cvjetković je istaknuo važnost podrške lokalne zajednice u očuvanju kulturnog i duhovnog nasleđa, te je izrazio nadu da će ovakva suradnja biti nastavljena i u budućnosti. Uz to, posebnu zahvalnicu ljudski je uručio najzaslužnijim dionicama života Srpske pravoslavne Crkvene opštine u Busovači, a prije svega gospodinu Zoranu Biliću.

 

Božićni prijem u Busovači ne samo da je bio prigoda za zahvalu i priznanje, već je također poslužio kao podsjetnik na snagu zajedništva i važnost očuvanja kulturnih i duhovnih vrednota. Kroz ovakve događaje, Crkvena opština u Busovači nastavlja svoju misiju povezivanja zajednice i čuvanja tradicije za buduće generacije.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU