Šta prijateljima i porodici donijeti sa putovanja

Planirate putovanje u inostranstvo i želite nešto da kupite porodici i prijateljima, ali niste sigurni šta bi ih obradovalo.

Mnogi ljudi se vesele sitnicama i bitno im je da ih se samo sjetite ili obradujete nekom tričarijom, a evo nekoliko prijedloge za kupovinu poklona.

Nakit i odjeća

Kako biste obradovali prijatelje i bliske ljude koji, na primjer, vole modu, posjetite neku lokalnu tržnicu ili trgovinu u gradu u koji ste se zaputili, te po pristupačnim cijenama nađite simpatičan poklon, poput majice sa zanimljivim printom, ili nakita u lokalnom stilu.

Njima će vjerovatno biti drago da obuku majicu koja ima motive nekog grada, nosi neku posebnu poruku, ili, s druge strane, kada dobiju unikatnu ogrlicu, minđuše, a koje ste birali posebno za njih.

Suveniri

Magneti, privjesci za ključeve, šoljice i slični predmeti su najčešći izbor suvenira koje možete pokloniti svojim bližnjima nakon povratka s putovanja.

Iako su magneti možda nekome kliše, oni su zapravo jedan od simpatičnih i neutralnih suvenira. Ako niste sigurni šta biste donijeli prijateljima ili poklonili porodici, odgovor je jasan – magnet.

Magneti su cjenovno pristupačni, a ne zauzimaju mnogo prostora u koferu, te ih ima različitih vrsta i veličina, tako da se za svakog može pronaći zanimljiv i unikatan suvenir.

Slatkiši

Ako vaše prijatelje ne raduju prethodno navedene stvari, ali ipak želite da ih razveselite nekom sitnicom koja će im pokazati da ste mislili na njih, jedno od najboljih rješenja je da im kupite nešto jestivo. Jedna od stvari koje svi vole da istraže na putovanjima su hrana i piće, a s takvim poklonom ne možete pogriješiti, pa im u skladu s tim donesite dio kulture mjesta koje ste posjetili, a koji će imati priliku da probaju, ako već nisu.

Jedna od najvećih prednosti putovanja automobilom ili autobusom je ta što možete kupiti hranu i piće, koje možete lako prevesti. Kada putujete avionom, savjet je da takve suvenire kupite u duty free trgovini.

Razglednice

Iako je u današnje vrijeme možda i zaboravljena, razglednica je unikatan poklon iz mjesta u kojem ste boravili. Rijetko ko danas šalje razglednice da se javi prijateljima i rodbini s putovanja, ali s obzirom na to da su ukrašene motivima i fotografijama države ili grada u kojoj boravite, a i cjenovno su pristupačne i zauzimaju malo mjesta u torbi, iz tog razloga su one jedan od neizostavnih i zanimljivih poklona s putovanja.

BONUS VIDEO:

Šta prijateljima i porodici donijeti sa putovanja appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU