Šta se desilo sa brzom poštom AKS express: Nestala preko noći, klijenti razočarani

Ostavili svoje klijente bez robe i novca

Firma AKS express kurir ostavila je svoje klijente bez robe i novca, njihova skladišta su ispražnjena, kuriri su dobili otkaz, a na njihov kontakt broj se više niko ne javlja. Ovo je kratak presjek onoga što se dogodilo praktično preko noći, prošle sedmice u noći sa srijede na četvrtak, piše Faktor.

Ova firma koja se bavi uslugom brze pošte, registrovana je u Zvorniku, a firma istog naziva postoji i u susjednoj Srbiji.

Robi ni traga

“U srijedu sam poslala robu vrijednosti 370 KM. Sutradan me nazvao kurir kojeg lično poznajem i rekao mi da je njihov magacin ovdje u Sarajevu prazan, da su vozila prodata drugoj firmi, a da su oni svi dobili otkaz. Zvala sam dvojicu kurira i obojica pričaju isto. Njima niko nije ni nagovijestio šta će se desiti”, priča za Faktor A. E. vlasnica butika iz Sarajeva, koja ne zna gdje se nalazi njena roba, ali kaže da je saznala da nikada nije isporučena kupcima.

Dodaje da je od kurira dobila informacije da će firmu AKS, preuzeti X express iza Banje Luke, ali se to pokazalo kao netačno i zvornička firma je prestala djelovati u za sada nerazjašnjenim okolnostima.

“Svi mi koji smo koristili usluge AKS expressa s njima smo dogovore sklapali telefonski, dakle nismo potpisivali ugovore. Oni su imali veliki broj klijenata, jer su bili najpovoljniji, ali sada ih je i puno oštećeno. Znam da takvih u Sarajevu ima mnogo, jer sam to saznala kroz moje kontakte u posljednjih nekoliko dana”, priča A. E. čije je ime poznato redakciji.

Gdje je nestala roba, niko pouzdano ne zna, a među trgovcima se spominje da je završila u glavnom magacinu AKS-a u Zvorniku.

“Bivši kuriri nemaju nikakve informacije, a nikoga nije moguće dobiti na telefon”, kaže naša sagovornica.

Call centar bez odgovora

Call centar AKS expressa zvali smo danas u toku radnog vremena. Nakon govorne poruke, kada izaberete opciju za slanje paketa snimljena poruka javlja da “poziv ne može biti ostvaren”, a ukoliko tražite da provjerite status vaše dostave veza se prekida.

A. G. iz Tuzle ostala je i bez robe i bez novca. Priča nam da je poslala dvije pošiljke, uredno dobila potvrde, ali od tada ništa.

“Isporučila sam robu za domaćinstvo u ponedjeljak u vrijednosti 150 KM, a u utorak u vrijednosti 100 KM. Jedan kupac mi je javio da je platio 150 KM, a drugi da nije ni dobio robu. Ja nisam dobila ni novac ni svoju robu nazad”, kaže A. G. čije je ime poznato redakciji.

Kaže da je zvala sve brojeve koje je imala vezane za ovu firmu, ali da se niko ne javlja.

“Išli smo u skladiše AKS-a na Malinama kod Živinica, tamo nema nikoga, ni vozila, ni robe, vrata su zaključana i sve je nestalo preko noći. Mi smo ranije koristili njihove usluge i tamo je sve uredno radilo, kao u pošti mogli ste otići i uzeti robu ili novac, a sada nema nikoga”, kaže A. G.

Nakon neprovjerenih informacija da je X express iz Banje Luke kupio AKS, dodatnu zabunu unijela je i činjenica da su oštećeni vidjeli parkirana vozila AKS-a na parkingu u Tuzli pored vozila X expressa.

“Mi nemamo nikakve veze s firmim AKS express. Samo smo od lizing kuće kupili vozila, koja je ranije koristio AKS i ta vozila će nakon što budu rebrendirana biti korištena u našoj službi”, pojašnjava Slobodan Lazičić iz Pravne službe X expressa.

Zbog velikog broja upita X express je objavio i saopćenje u kojem obavještavaju “javnost da nismo upoznati sa poslovanjem privrednog društva AKS d.o.o., te s tim u vezi informacije o preuzimanju privrednog društva AKS d.o.o. od strane X express d.o.o. nisu tačne. Kompanija X express se ograđuje od svih drugih informacija iznesenih u javnosti vezano za ovaj slučaj”. (Faktor.ba)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU