Šta se događalo u Zvorniku: Pojavila se vijest o pokušaju otmice dijeteta, evo šta kažu iz policije
Na društvenim mrežama danas, 7. novembra, objavljeno je da je nepoznata osoba iz plavog kombija navodno pokušala oteti dijete u Zvorniku. Ispostavilo se da je riječ o dezinformaciji, a u međuvremenu se oglasili i iz Policijske uprave Zvornik te su naglasili “da pokušaja otmice nije bilo”.

“Policajci su identifikovali navedeno vozilo i osobu D. L. iz Zvornika, koja je upraljala istim, te je utvrđeno da se navedeno vozilo zaustavilo na lokaciji u mjestu Ulice zbog propuštanja autobusa u saobraćaju, i da nije bilo nikakvog kontakta vozača sa djetetom”, navode iz policije.

Napominju da ovaj događaj niko nije prijavio u PU Zvornik.

“Također, u vezi sa prijavom S. A. iz Milića od ponedjeljka da je nepoznata osoba iz svog vozila pokušalo da slatkišima namami njeno maloljetno dijete, policajci preduzmanjem mjera i radnji do sada nisu potvrdili navode ove prijave, te nastavljaju dalji rad po prijavi”, saopćeno je iz PU Zvornik.

PU Zvornik apeluje na sve građane i medije da ne šire neprovjerene i netačne informacije kojima se dodatno uznemirava javnost i diže panika.

“Pripadnici PU Zvornik nastavljaju da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite građana, i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području PU Zvornik”, naveli su iz zvorničke policije.

 

(Radiosarajevo.ba)novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU