Šta se dogodi u tijelu ako biciklirate sat vremena dnevno?

I dok je nekima bicikl samo rekreacija, drugima je osnovno prijevozno sredstvo

Bicikliranje ima cijeli niz prednosti. Između ostalog, poboljšava mentalno zdravlje, gradi mišiće, smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka, pozitivno utječe na mozak, osigurava bolji san, jača imunološki sustav. Naravno tu je i gubitak kilograma.

[adinserter block=”5″][adinserter block=”6″][adinserter block=”7″]

Bicikliranje je izvrsna vježba za mršavljenje jer je relativno lako sagorjeti puno kalorija, bez da previše osjećate da izazivate tijelo. Kada vozite bicikl svjesniji ste okoline i manje ste fokusirani na sagorijevanje kalorija, umor i znojenje.

Sat vremena bicikliranja dnevno izvrstan je način za poticanje gubitka kilograma. Osoba od 80 kilograma će tijekom jednog sata bicikliranja umjerenim intenzitetom sagorjeti oko 650 kalorija. Ako vozite šest dana u tjednu godinu dana, sagorjet ćete 202.800 kalorija.

To nisu sve prednosti jednosatnog bicikliranja.

Bicikliste su analizirali i znanstvenici koji su otkrili da vožnja biciklom popravlja raspoloženje. Kada je osoba sretnija i smirenija, mnogo je manja vjerojatnost da će osjetiti potrebu za prejedanjem slatkišima i nezdravom hranom. Neće tražiti čokoladicu kada osjeća stres jer će joj prirodni osjećaj blagostanja omogućiti da se nosi sa životnim izazovima bez potrebe za prejedanjem.

[adinserter block=”5″][adinserter block=”6″][adinserter block=”7″]

Sat vremena bicikliranja dnevno pomoći će i u izgradnji mišića, a povećanje mišićne mase stvara vitkiji oblik tijela.

Osim toga, mišići sagorijevaju više kalorija nego masnoće, čak i kad sjedite. To znači da će i nakon tih sat vremena bicikliranja vaše tijelo sagorjeti više kalorija nego bi inače.

Još jedna prednost bicikliranja sat vremena dnevno je ta što seradi o rutini koji je lako uklopiti u svakodnevnicu. Ne morate odlaziti u teretanu, čekati na opremu… Možete voziti bicikl kad god vam to odgovara, a može vam biti i prijevozno sredstvo.

Sat vremena dnevno na biciklu bit će dovoljno i da se vašimunološki sustav poboljša i da se bolje bori s infekcijama, piše Zadovoljna.hr.

[adinserter block=”5″][adinserter block=”6″][adinserter block=”7″]

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU