-0.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Stanivuković i Imamović razgovarali o privredi, kulturi, turizmu… (VIDEO)

 Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković u okviru posjete Tuzli sastao se s gradonačelnikom tog grada Jasminom Imamoviće, s kojim je razgovarao o privredi, kuluri a najviše o turizmu i saradnji Banja Luke i Tuzle u toj oblasti.

Imamović je naglasio da je Tuzla najmultikulturalniji grad u BiH te da građani Banje Luke i Tuzle imaju iste ljudske želje, a to su dobro zdravlje, zdravstveni sistem, obrazovanje, zaštita od korupcije, slavljenje zajedničke države, kvalitet života i ekonomsko održivi razvoj.

Napomenuvši da su dogovore o zajedničkoj saradnji odavno uspostavili privrednici, sportisti i umjetnici, Imamović je poručio da političari trebaju slijediti njihove primjere i da trebaju više razgovarati o onome što ih veže, a ne o onome što ih razdvaja.

– Sarajevo, Banja Luka, Mostar i Tuzla su važni gradovi i važno je da sarađuju, želje naših građana su iste i mi smo tu da opravdamo njihovo povjerenje – kazao je Imamović, pozvavši građane Banja Luke da posjete i ljetuju u Tuzli.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković zahvalio je gradonačelniku Tuzle na gostoprimstvu i napomenuo da je Grad soli posjetio ranije kao odbornik u Skupštini Banje Luke, od kada ga vežu lijepe uspomene za taj grad.

– Važno da građani sarađuju i veoma je bitna i povezanost različitih generacija i pogleda – naveo je Stanivuković.

Poslao je poruku iz Tuzle da je došlo vrijeme za priču jezikom kulture, privrede, turizma i ekonomije.

Navodeći da Tuzli ima primjer tehnološkog parka, smatra da ovaj grad može pokazati svoje iskustvo Banjoj Luci, jer je, kako je naveo, taj grad  tek u početnoj fazi tog projekta.

Naglasio je da određene firme iz Federacije BiH svoje djelatnosti razvijaju u Republici Srpskoj te obratno, što je od velikog značaja, napomenuvši da su privrednici Banje Luke zainteresirani za investiranje u Tuzli.

Stanivuković je pozvao Tuzlake da posjete Banju Luku i njene turističke potencijale – Vrbas, Kastel i dr.

Gradonačelnik Banje Luke će tokom boravka u Tuzli posjetiti Hram uznesenja Presvete Bogordice, gdje će s vladikom Fotijem razgovarati o 140 godina postojanja hrama, što govori o tome koliko je “Tuzla širok i multikulturalan grad”, poručivši da je to i Banja Luka i da u njoj ima mjesta za život svakog čovjeka.

Stanivuković će danas posjetiti i turistički biser Tuzle, Panonska jezera, a na pitanje novinara da li će posjetiti Tuzlansku kapiju, mjesto stradanja tuzlanske mladosti uputio je poruku da je poštovanje i suosjećanje sa svim žrtvama prisutno, te zamolio javnost da mu se pruži prilika za slanje univerzalnih i važnih poruka, uz poglede na sadašnjost i budućnost.

– Iskazao sam saosjećanje prema svakoj žrtvi i nesretnom ratu koji je doveo do toga, ali morate biti svjesni da sam se ja tek tada rodio. Mislim da je to dovoljno u ovom trenutku – kazao je Stanivuković. (Fena)

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU