Stanivuković traži uvođenje obaveznog PCR testa za sve, osim za državljane Srbije – TNTPortal

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je javnosti predstavio nove mjere zbog pogoršane epidemiološke situacije u tom gradu, ali i inicijativu za uvođenje obaveznog PCR testa za ulazak u BiH svima osim državljanima Srbije.

“Inicijativa da Gradski stožer uputi prijedlog Republičkom da se za ualzak u RS i BiH uvede obavezan PCR test, osim za Republiku Srbiju. Pojačan je pritisak na GP Gradiška, a građani iz drugih gradova gdje su restriktivnije mjere, kada govorimo o ugostiteljskim objektima, dolaze u Banju Luku što dodatno utječe da se situacija s pandemijom pogoršava“, rekao je Stanivuković.

Prema pisanju lokalnih medija Stanivuković je današnjoj sjednici Gradskog stožera za izvanredne situacije prisustvovao putem video-linka sa Kopaonika u Srbiji.

On smatra da ukoliko građani iz BiH moraju imati negativan PCR test kada ulaze u Hrvatsku onda bi i svi strani državljani trebali imati isti princip za ulazak u BiH.

No, Stanivuković je iz inicijative izuzeo državljane Srbije bez obzira što naši istočni susjedi danima bilježe više od četiri tisuće novozaraženih na dnevnom nivou, dok Beograd već neko vrijeme uvodi lockdown tijekom vikenda. Pitanje je da li putovnica Srbije sprječava širenje koronavirusa, prema Stanivukovićevom tumačenju?

Treba podsjetiti da je Federalno ministarstvo zdravstva prije nekoliko mjeseci uputilo inicijativu Vijeću ministara BiH, koje jedino ima nadležnost donošenja mjera na granicama, da se uvede obavezan PCR test za sve strane državljane, uključujući i stanovnike Hrvatske, Srbije i Crne Gore, prenosi Klix.

Izvor: Klix.ba

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU