Stanje je stabilno, nema potrebe za panikom

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk izjavio je da nema razloga za paniku povodom nestanka električne energije na području cijele Bosne i Hercegovine, te da se stanje s napajanjem polako vraća u normalu.

Premijer Uk istakao je da je u stalnom kontaktu s Kantonalnom upravom civilne zaštite KS, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i drugim relevantnim službama, te da nema značajnih posljedica uzrokovanih raspadom elektroenergetskog sistema na području Kantona Sarajevo.

“Vitalni parametri Kantona Sarajevo funkcionišu, svi raspoloživi agregati su u funkciji. Bolnice i zdravstveni objekti nastavljaju s radom, policijski službenici regulišu saobraćaj, gradski saobraćaj je pojačan dodatnim autobusima. Civilna zaštita i komunalna preduzeća KS stavila su na raspolaganje cisterne za pitku vodu. Vatrogasci rade na spašavanju građana u liftovima. Situaciju držimo pod kontrolom i preduzeli smo sve neophodne mjere kako bismo obezbijedili sigurnost i stabilnost života u Kantonu Sarajevo”, dodao je premijer Uk.

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU