32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  STANJE NA PUTEVIMA/ Magla otežava saobraćaj, radovi na Vranduku i Karauli

  Magla, u pojedinim područjima i izrazito gusta, otežava saobraćaj na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno uz rijeke: Bosnu, Savu, Vrbas, Spreču i Drinu. U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

  U toku su sanacioni radovi na autoputu A-1 na silaznoj traci petlje Visoko, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica. Na mjestima izvođenja radova saobraća se sporije, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

  Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

  Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

  Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo-Trnovo, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

  U toku su radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac-Jablanica, zbog čega je u vremenu od 08 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

  Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćava BIHAMK.

  IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
  AUTOPUT
  A-1
  Butile-Sarajevo zapad, zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
  Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.
  Podlugovi-Sarajevo sjever, zbog sanacionih radova u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

  MAGISTRALNI PUTEVI:
  M-1.8
  Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
  M-4
  Doboj- Gračanica (u naselju Klokotnica), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.
  M-5
  Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
  Lanište-Ključ, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  M-14
  Bosanska Krupa, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  M-16
  Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.
  M-17
  Zenica-Nemila, zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Tokom noći saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
  Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.
  GP Doljani-GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  M-17.3
  Neum-Stolac (Stolovi-Drenovac), zbog izvođenja radova saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.
  M-18
  Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  Olovo-Kladanj (Olovske Luke), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
  Kladanj-Stupari (Stanovi), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.
  Kladanj-Podpaklenik (uključujući planinski prevoj Karaula i mostove), zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren u pravcu starog prevoja Karaula.
  Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
  M-20
  Ustiprača-Goražde-Ustikolina, zbog sanacionih radova i izgradnje kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

  REGIONALNI PUTEVI
  R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-419 Jablanica-Risovac (Sovićka vrata-potok Zec), zbog radova na asfaltiranju u terminu od 08 do 18 sati na snazi je obustava saobraćaja.
  R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.
  R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
  R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-469 Živinice-Međaš (dionica kružni tok Aerodrom)-Dubrave, zbog radova na izgradnji kružnog toka na dijelu regionalne ceste saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.
  R-470 Tuzla-Dubrave (dionica Par Selo-Dubrave), zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
  R-474 Novi Šeher-Tešanj-Prnjavor (gr.kantona) (lokacija: ulica Braće Kotorić u Jelahu) zbog izvođenja radova na izmještanju cjevovoda, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
  R-906 Šabići-Umoljani zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (28 i 29.10.2019.godine) u terminu od 08:30 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dionici raskrsnica Šabići prema raskrsnici za Umoljane (u dužini od 800m).

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU