Starlete zabavljaju klijente na jahtama, mjesečna zarada do 10.000 eura

Sud BiH starleti Tijana Maskimović, poznatijoj pod nadimkom Tijana Ajfon, odredio je jednomjesečni pritvor, dok je Srđan Šojić (skeledžija) pušten na slobodu.

Slučaj hapšenja Tijane Ajfon po ko zna koji put je pokrenuo pitanje i debatu u javnosti o problemu prostitucije. Iako je najstariji zanat zakonom zabranjen u Srbiji, kao i u mnogim državama, sve su brojnije djevojke i žene koje u taj posao ulaze dobrovoljno, radi dobre zarade. Prema procjenama stručnjaka, baveći se takozvanom elitnom prostitucijom one mogu da zarade i do 10.000 eura za mjesec dana.

Marko Nicović, član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije, kaže da djevojke sve češće ulaze u kandže prostitucije zbog loših ekonomskih uslova.

– Prostitucija djevojaka na tržištu isključivo zavisi od nivoa klijenta i djevojke koja se prodaje i upravo to diktira cijenu. Veliki broj naših djevojaka počne da se bavi prostitucijom upravo zbog lošeg ekonomskog stanja. Međutim, imamo i djevojke koje u kandže prostitucije ulaze iz svoje neke lične promocije – statusa u društvu – kaže Nicović i dodaje:

– Veoma je teško izaći iz kandži prostitucije jer je u pitanju teška mafija! Najteže se iščupaju djevojke koje su ekonomski zavisne od svojih makroa – kaže on i objašnjava:

– Rijetko koja djevojka može sama da se bavi prostitucijom. Ne može sama da uspije jer mora da ima zaštitu i podršku iza sebe. Uloga kriminalaca i makroa usko je povezana, oni stoje iza djevojka i stvaraju čitavu organizaciju, drže sve pod kontrolom. Šou-biznis je takođe usko povezan sa prostitucijom i može da prođe u taj dio elitne prostitucije – objasnio je Nicović za Kurir.

starlete zabavljaju klijente na jahtama, mjesečna zarada do 10.000 eura

Tokom ljeta većina starleta odlazi na Crnogorsko primorje, gdje vrijeme provode po jahtama i u druženju s bogatim biznismenima. Te poslove uglavnom sklapaju preko modeling agencija.

Devojke za jahting prostituciju obično avionom dolaze do tivatskog aerodroma, gdje ih čekaju automobili koji ih voze u marinu, gdje se ukrcavaju na jahte. Jedan od scenarija je i da ih taksi doveze do marine, gdje u skladu s prethodnim dogovorom stupaju u kontakt s klijentom. Cijena zavisi od izgleda djevojke, ali i od toga da li govori strane jezike i koliko je „spretna“.

Za dan se plaća najmanje 500 eura. Najpopularnije destinacije u Crnoj Gori su Budva i Tivat, a u Hrvatskoj Dubrovnik, Zadar i Split.

Dnevno imaju od pet do šest klijenata. Tijana je, kako tvrde upućeni, sedam dana u Crnoj Gori naplaćivala 2.500 eura, uz plaćen smještaj u luksuznom hotelu, prevoz, hranu u elitnim restoranima i poklone.

I za Mimi Oro godinama se spekulisalo da se bavi prostitucijom, a 2014. je uhapšena zbog tog krivičnog dela sa još sedam djevojaka.

Njima je tada dežurni sudija odredio pritvor od osam dana. Zbog prostitucije je više puta hapšena i Maca Diskrecija. Ona nikada nije radila s makroima, nego je sama pronalazila mušterije preko interneta. Maca je prva priznala da se bavi najstarijim zanatom.

A kako se Maca Diskrecija spasila da je ne uhapse sa Tijanom Ajfon na vikendici, pogledajte na ovom linku. Prošle godine je navodno pod optužbom da se bavi prostitucijom uhapšena i bivša Plejboj zečica Božana Vujinović u jednom luksuznom hotelu u Bečićima.

Ona se sa drugaricom nalazila sa šestoricom turskih državljana, koji su ih, navodno, unajmili zbog pružanja seksualnih usluga i platili 500 eura po osobi, piše Blic.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU