“Staza sjećanja 11 541”: Počinje kampanja prikupljanja cipela koje će se poredati petog aprila od Baščaršije do Trga djece Sarajeva

Elvira Kokor, stručna saradnica i Ahmed Imamović, režiser, bili su gosti Sarajevskog jutra i za TVSA govorili o projektu Memorijalnog centra “Stazom sjećanja 11 541”  

Memorijalni centar Sarajevo u saradnji sa Gradom Sarajevo realizira projekt “Opsada Sarajeva 1992-1995.” Projekt se realizira povodom obilježavanja 5. aprila dana opsade Sarajeva. Elvira Kokor, naglasila je za TVSA da sutra zvanično počinje kampanja prikupljanja cipela u okviru projekta,  “Stazom 11 541”

-Memorijani centar pokrenuo je taj veliki projekat, u kojima ćemo prikupljati 11 541 pari cipela, i ta kampanja će trajati mjesec dana. Nakon čega će te cipele biti izložene upravo u vidu “Staze sjećanja”, objasnila je Kokor.

Govoreći o “Stazi sjećanja 11 541″koja se priprema za peti april, Ahmed Imamović, režiser istakao je da se ne radi o jednokratnom projektu.

Sve donirane cipele, koje ćemo poredati petog aprila, od Trga djece Sarajeva do Baščaršije, biće deponovane, i nastavljamo projekt Staze sjećanja. Još uvijek je u idejnoj fazi, da se u Memorijalnoj šumi napravi jedna staza, gdje će te cipele biti trajni eksponati. Uglavnom, sve cipele koje se poredaju od Trga djece Sarajeva do Baščaršije”, biće korištene za dalje postavke prijekta Staze sjećanja, dodao je.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU