-1.1 C
Sarajevo
Petak, 27 siječnja, 2023

STEM Gamesi ponovno okupljaju studente i to u novom virtualnom izdanju – TNTPortal

STEM Games, međunarodno natjecanje studenata STEM područja koje se prošle godine nije uspjelo održati, zbog svima nam znanih okolnosti u kojima i dalje živimo, ove se godine adaptiralo te se vraća u punom jeku i to u online verziji pod nazivom STEM Games Safe Mode!

Gamesi će ove godine trajati od 6. do 8. svibnja, a održat će se u obliku natjecanja u znanju. Prijave su započele te su produžene do 30. travnja, a sve dodatne informacije o prijavama i samom natjecanju možete saznati na web stranici Gamesa i društvenim mrežama.

Ovogodišnji STEM Gamesi koncipirani su tako da će studenti u tri dana u interdisciplinarnim timovima od četiri do pet članova odmjeriti snage u rješavanju zadataka iz sva četiri STEM područja: prirodoslovlje (Science), tehnologija (Technology), inženjerstvo (Engineering) i matematika (Mathematics).

Fokus STEM Gamesa čini jedinstvena generalna tema koja je nit vodilja zadataka na natjecanju. Tema ove godine je Dare to adapt, koja želi naglasiti važnost prilagodbe i interdisciplinarnosti u borbi s pandemijom koja nas je podsjetila da iz najtežih problema izranjaju najmaštovitija rješenja. Također, cijela novonastala situacija ukazuje nam i na to da koliko god se mi trudili izbjegavati nedaće, upravo njima dugujemo svoje postojanje jer je upravo zahtjev za prilagodbom i razvijanjem otpornosti ona sila koja pokreće evoluciju. Stoga svim sudionicima STEM Gamesa poručujemo: usudite se prilagoditi!

  Adobe će objaviti besplatnu verziju Photoshopa

U kreiranju timova pozivamo vas na interdisciplinarnost i spajanje članova različitih fakulteta i područja u jedan tim, kako bi zajednički došli do rješenja. Također, omogućene su i individualne prijave sudionika, kojima će STEM Games organizacijski tim pomoći oformiti tim!

stem gamesi ponovno okupljaju studente i to u novom virtualnom izdanju – tntportal

Od prvih Gamesa održanih 2018. ovo je natjecanje godišnje okupljalo gotovo 2.000 europskih studenata koji su se natjecali u znanju i sportu. Ovo je natjecanje koje organiziraju studenti za studente te iako je usmjereno na studente STEM područja, koji dolaze s FER-a, FSB-a, FERIT-a, MATHOS-a, FESB-a, FSRE-a, ETF SA, TVZ-a, PMF ZG, PMF Split i drugih institucija, organizacijski tim čine i studenti koji dolaze iz širokog spektra područja i institucija.

Važan dio organizacije čine i članovi stručnog tima za znanje koji osmišljavaju zadatke za natjecanje, a i oni dolaze iz raznih institucija i sveučilišta poput Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku, Instituta Ruđer Bošković, Elektrotehničkog Fakulteta u Sarajevu, Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Iako se sad već nadaleko poznato natjecanje neće održati u svom izvornom obliku, vjerujemo da će studenti ponovno prepoznati njegovu vrijednost i iskoristiti ga na najbolji mogući način kako bi se u ovim pomalo nezahvalnim vremenima povezali s drugim studentima STEM područja i mentorima iz industrije i akademske zajednice, navodi se u priopćenju.

  Smartus božićna akcija - pretvori svoju kuću u pametni dom!

(www.jabuka.tv)

Izvorni članak

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU