ŠTETA BILA VELIKA Zapalio crkvu jer mu je supruga stalno davala priloge

Umoran da vidi kako se nejgov mukom stečeni novac i novac njegove porodice “uz pomoć” njegove supruge donira lokalnoj crkvi, jedan ogorčeni Rus je zapalio crkvu u naletu bijesa.

Ujutru 26. juna izbio je požar u crkvi Svetog Vasilija Velikog u selu Pargolovo, u ruskom okrugu Sankt Peterburg.

Vatra je brzo zahvatila drveni krov i zidove zgrade, a vjerovatno bi čitavo mjesto izgorjelo do dolaska vatrogasaca, da parohijani nisu sami ugasili vatru.

Ipak, šteta je bila znatna, a lokalne novine su objavile da su mnogi mještani imali suze u očima dok su gledali u svoju lokalnu bogomolju. Ali ta tuga se brzo pretvorila u bijes usmjeren na čovjeka odgovornog za pustoš.

U početku su mnogi vjerovali da je požar posljedica kratkog spoja zbog neispravnih električnih instalacija, a neki su čak vjerovali da je to božanski znak da se izgradi veća, ljepša crkva. Ali policiji nije trebalo dugo da pronađe pravog krivca, 36-godišnjeg mještana koji je navodno odlučio da se osveti crkvi nakon što se posvađao sa svojom suprugom.

Otac četvoro djece se navodno svađao sa svojom suprugom, koja je često volontirala u crkvi, jer je stalno davala (donirala) sav njihov novac.

Tako je u nedjelju ujutro stavio kanister benzina u gepek svog automobila, odvezao se do crkve, polio zidove benzinom i nakon što se uvjerio da nema nikoga, zapalio crkvu.

– Radio je non-stop imaju četvoro djece, a žena mu volontira u crkvi. Sve što je on zaradio, ona je donijela u crkvu!. Zbog toga su imali sukob. Shvatio je da će ili učiniti nešto svojoj ženi ili će zapaliti hram – piše Komsomolskaja pravda.

Čovjek je izabrao ovo drugo, a pred policijom nikada nije negirao krivicu. On je čak tražio i pritvor zbog svog zločina, ali je sudija odlučio da ga vrati kući do izricanja presude u njegovom slučaju. Možda zbog nedostatka kaznenog dosijea ili zbog četvoro djece, ali bar za sada, silom prilika piroman je slobodan čovjek.

Srećom, iako je vatra izazvala ozbiljnu štetu na spoljašnjosti crkve Svetog Vasilija Velikog, unutrašnjost uglavnom nije zahvaćena požarom, kažu sveštenici koji tamo služe.

ŠTETA BILA VELIKA Zapalio crkvu jer mu je supruga stalno davala priloge appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU