Stipo Radoš 6. Planinarske špekijade

U prepunom Planinarskom domu Zaselje u Zaselju održana je 6. Planinarska špekijada za članove Hpd Vitez. Za ovo zanimljivo natjecanje prijavilo se 17 planinara koji su u Zaselje donijeli uzorke špeka i u odvojenoj prostoriji iste pripremili za ocjenjivački žiri. Kako bi dobili što realniju ocjenu i procjenu najboljeg špeka odredili smo kriterije na osnovu kojih se došlo do najboljih uzoraka.

Kao prvo gledao se izgled i čistoća table špeka, zatim miris, okus, slanost , te tekstura i razabranost uzorka. Petočlani žiri je imao jako težak zadatak jer su, gotovo svi donijeti uzorci bili iznimno ukusni, tako da su nijanse odlučile pobjednika.

Nakon ocjenjivanja špekova žiri je došao do imena najboljih:

1. mjesto Stipo Radoš

2. mjesto Rudo Matošević

3. mjesto Miro Grabovac

Najboljima su dodijeljena priznanja, a pobjedniku Stipi Radošu i prijelazni pehar koji je uručila prošlogodišnja pobjednica Mara, a koji će krasiti vitrine Stipinog doma do veljače 2025.g., kada je na redu 7 Planinarska špekijada.

stipo radoš 6. planinarske špekijade

Čestitke pobjednicima, ali i svima drugima na sudjelovanju, a posebna zahvala ide žiriju koji je ove godine imao težak zadatak- poručili su organizatori.

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU