23.8 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Stiže osvježeni Gmail!

  Google je u februaru počeo sa isporukom nadograđenog korisničkog sučelja za Gmail koji sjedinjuje Meet, Chat i Spaces te slijedi vizualni jezik efekata Material You. Korisnici će, piše Verge, od danas nov dizajn dobiti kao obaveznu nadogradnju od koje mogu naknadno odustati.

  Novo sučelje sakuplja tipke za Mail, Meet, Spaces i Chat u jednu listu na gornjem lijevom dijelu ekrana umjesto da ih razdvaja. Svim se aplikacijama i dalje može pristupiti bez okolnih smetnji, dok se listu razgovora može brzo pregledati držanjem miša iznad izabrane aplikacije.

  Ako s druge strane na ekranu želite imati samo jednu aktivnu vrstu komunikacije, sad je to malo lakše zato jer Chat i ostali nisu skriveni ispod oznaka.

  Google navodi da uključene aplikacije možete birati u brzim postavkama gdje se, među ostalim, možete vratiti na stari dizajn. Za razliku od uobičajenog uvođenja koje traje 15 dana, isporuka modernog sučelja trajat će duže te će s vremenom obuhvatiti sve korisnike Workspacea i Gmaila.


  pressmediabih.com

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttp://tntportal.ba
  TNT Portal donosi najnovije vijesti uz oglase za posao i zanimljive sadržaje kao što su recepti, horoskop, sanjalica, kvizovi i radio stanice.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU