STIŽE POSLJEDNJI RETROGRADNI MERKUR OVE GODINE Četiri znaka horoskopa biće posebno pogođena

Dok je Merkur u retrogradnom kretanju, može doći do prekida u putovanju, nesporazuma u ​​komunikaciji, slabije koncentracije i neizvjesnosti u sprovođenju određenih planova. Posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur se razlikuje od prethodne dvije jer se iz Jarca kreće u Strijelca, a to ukazuje da će biti nervozniji nego inače.

Najviše će biti pogođeni sljedeći znaci zodijaka: Ovan, Jarac, Rak i Vaga.

Šta onda činiti?

Pokušajte da ostanete fleksibilni i strpljivi. Sačuvajte i njegujte razumijevanje ne samo prema sebi već i prema svojoj okolini, koja i sama oseća uticaj Merkura i njegovo nezadovoljstvo. Dajte sebi vremena. Nemojte žuriti i budite pomalo rezervisani u svojim početnim reakcijama.

Završite svaki projekat na kojem radite i ponovo sve provjeravajte. Ne samo jednom. Ovo je period kada su neuspjesi ne samo mogući, već su zaista dio svakodnevnog života. Tek nakon što ste napravili konkretan plan, donosite odluke . Ne možete zaustaviti svoj život, ali možete razmišljati unapred i pripremiti se.

Mnogi krive retrogradni Merkur za sav haos sa kojim se suočavaju, ali on takođe nudi vrijeme za samorefleksiju i opuštanje, i tjera vas da se zapitate na šta trošite svoju energiju. Da li se ponašate u skladu sa sopstvenim potrebama i da li ulažete sebe u projekte koji imaju vrijednost. Pruža vam se prilika da započnete rebalans u onim oblastima u kojima vam nedostaje.

Zato odvojite trenutak i odmaknite se od svog okruženja i ponovo se zapitajte ko ste i šta radite, ali nemojte praviti nikakve promjene po ovom pitanju dok ovaj period ne prođe.

Kada se retrogradni Merkur završi, neki astrolozi vjeruju da dolazi do kratkog „perioda sjenke“ prilagođavanja. Nemojte ni tada žuriti. Dozvolite da se pogrešna komunikacija rasprši sama od sebe. Ostanite pribrani i posvetite se zaključcima koje ste izvukli i pokušajte da ih implementirate u nove planove. Merkur vas ne kontroliše, on vas osvješćuje i upućuje, upozorava.

BONUS VIDEO:

STIŽE POSLJEDNJI RETROGRADNI MERKUR OVE GODINE Četiri znaka horoskopa biće posebno pogođena appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU