STOJKOVIĆ UOČI KLJUČNE UTAKMICE: Nije bila najvažnija utakmica u Budimpešti, igračima nitko ne može zamjeriti na zalaganju

Nogometna reprezentacija Srbije sutra od 20.45 sati dočekuje Crnu Goru u ključnoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Pobjeda je potrebna, jer Orlovi imaju dva boda, ali i utakmicu više od Sokola.

Izbornik Dragan Stojković Pixi istaknuo je svoja očekivanja, osvrnuvši se na poraz u Budimpešti od Mađara.

Strah kao strah mora postojati s razlogom. Time pokazujete poštovanje prema konkurenciji. Naravno da nema pretjeranog straha, ali neka vrsta opreza postoji. U Budimpešti je bilo troškova, ali smo uživali u igri koju smo prikazali. Igrali smo kako smo htjeli i kako smo se dogovorili, ali ne možete hodati okolo i igrati utakmicu. Tada ste u podređenoj ulozi. Jučer je bio dan s jednim laganim treningom, danas ćemo odraditi još jedan i regenerirati će se potrebna energija za sutraotkrio je izbornik.

Osvrnuo se i na reakciju igrača nakon poraza u Budimpešti.

Bio sam jako tužan i razočaran iz jednog razloga – zbog rezultata. Ali rekao sam im da sam jako ponosan na sve što smo pokazali. Mislim da im nitko ne može zamjeriti njihov angažman, stil nogometa, autoritet, stav. Bila je to Srbija kakvu želim da vidim, vodim i treniram. Kao trener ne znam što drugo učiniti. Jedino im je postaviti krila da lete. Pomiješani osjećaji. Nismo dobili ono što smo zaslužili. Nismo tražili ništa preko. Samo da materijaliziramo ono za što smo se boriliizjavio je Stojković, pa dodao:

Pokazali su sve što sam od njih tražio. Nevjerojatna razina vjere i borbenosti. Srce mi je puno zadovoljstva i sreće s te strane. Što se tiče promjena, sigurno će ih biti. Želimo da današnji dan protekne u dobroj atmosferi. Večeras ćemo znati zdravstveni bilten i na miru ćemo donijeti odluku. Potpuno mirno i s osmijehom dočekujem ovu utakmicu. Nisu svi zdravi, ali ne mogu vam ništa konkretno reći. Riješit ćemo problemesmatra izbornik.

Ipak, smatra da je sutra najvažnije.

Najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Ovaj u Budimpešti nije bio najvažniji. Igrači to znaju. Vidjet ćete mnogo timova u istoj situaciji. Sutra igramo utakmicu istine. Želimo, želimo, možemo. Srbija će igrati najbolje i najkvalitetnije. Pronaći rješenje da lopta završi u suparničkoj mreži. Budimo toliko pehovi da nam se ne dogodi sportska sreća. Da nastavi trend kao protiv Mađara, mora se kad-tad vratiti. Nećemo mijenjati stil. Vjerujemo u ono što radimo. Vjerujemo da možemo. Stvarat ćemo šanse. Sve oružje mora biti pucano. Cijeli arsenal ćemo pokazati na terenu. Želimo i želimo pokazati želju iz Budimpešterekao je selektor Srbije, pa dodao:

Ako to učinimo i ne zabijemo gol. Morat ću otići negdje pomoliti se i zapaliti svijeću. Nisam vjerovao što neće ići u gol. Rekao sam da nisam pozvao nogometaše, nego ratnike. U Budimpešti sam imao nogometaše i ratnike. To mi treba protiv Crne Gore. Održat ćemo potreban mir, potpuno smo opušteni. A onda kada igra počne vidjet ćete reakcijukaže Stojković.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU