STRAHOTA NA KOSOVU/ Šestorica silovala maloljetnicu, među njima profesor, policajac i advokat

Šest osoba, među kojima gimnazijskog profesora, policajca i odvjetnika, kosovsko je pravosuđe optužilo da su dvije godine silovali maloljetnicu koja je bila prisiljena pobaciti, objavilo je državno odvjetništvo.

Iskustvo te djevojke sa zapada Kosova šokiralo je zemlju i potaknulo javnu raspravu u parlamentu o statusu žena u vrlo konzervativnom društvu, piše Index.

Predsjednik Hashim Thaçi tu je aferu nazvao “tragičnom i monstruoznom”.

Među njima i ginekolog

Šestorica osumnjičenih, među kojima je i ginekolog, optužena su za spolno zlostavljanje, zloporabu moći i izazivanje trudnoće spolnim nasiljem, prema priopćenju tužiteljstva.

Istraživački portal Insajderi otkrio je ta zlostavljanja u veljači. Riječ je o djevojci koja je 2017. imala 16 godina, a silovanja su se nastavila i 2018.

Insajderi na svojoj stranici navode da je 2017. profesor počeo spolne odnose s tom djevojkom i obećavao joj brak. Kada je otkrila da je oženjen i ima djecu, prijavila ga je policiji.

Policajac kojem je povjerila svoj problem prijetio joj je da će njezinim roditeljima obznaniti njezinu vezu s profesorom ako s njim ne bude odlazila u hotel četiri puta tjedno, što se događalo cijele 2018. godine.

Silovao ju je i njen odvjetnik

Kada je zatrudnjela, policajac ju je u siječnju 2019. odveo u Prištinu na pobačaj.

Odvjetnik dodijeljen djevojci također ju je silovao, kao i ginekolog, prema istom izvoru.

Odvjetništvo nije otkrilo pojedinosti o dvije prve osobe optužene za silovanja danas osamnaestogodišnje djevojke.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU