Strašna snimka: Učenice su se tukle, ostali navijali (VIDEO)

Djevojčice su imale dogovorenu još jednu tučnjavu, ali ravnatelji škola reagirali su na vrijeme. Pozvali su učenice, njihove roditelje i socijalnu radnicu. Planiraju napraviti i edukaciju o vršnjačkom nasilju

Prošlog tjedna kod zgrade Prehrambeno-tehnološke škole u Dubravi potukle su se dvije učenice. Snimala ih je vršnjakinja,a ostali su se okupili i navijali.

Navodno je sukob između njih izbio zbog dečka. Budući da se u zgradi nalazi nekoliko škola: Veterinarska, Agronomska i Prehrambeno-tehnološka, svi su ravnatelji i pedagozi odmah reagirali.

– Istina je, učenice su se potukle u garažama iza škole. Čim sam čula što se događa, odmah sam nazvala policiju, međutim dok su oni došli na mjesto događaja, svi su se razišli – otvoreno nam kazuje ravnateljica Veterinarske škole Andrea Đurđević.

Obje su pozvali na razgovor

Iako taj dan nisu uspjeli saznati što se točno dogodilo, krenula je u istraživanje o kojim se učenicama radilo te koji je zapravio bio slijed događa koji je doveo do međuvršnjačkog nasilja.

– Imamo jako puno učenika i nisu svi iz iste škole. Ali to nam u tom trenutku nije bilo bitno. Željeli smo pronaći počinitelje i stati tome na kraj – kaže nam ravnateljica.

Nakon dva dana istraživanja, anonimno je zaprimila video tučnjave koji je snimala jedna od učenica.

– Trebalo nam je dva dana da otkrijemo tko su dvije djevojčice sa snimke. Čim smo saznali, obje smo pozvali u ured na razgovor – nastavlja ravnateljica.

Saznali su da je jedna učenica Veterinarske škole, a druga Agronomske škole. Sastala se s ravnateljem Agronomske škole, Ivicom Marinićem te je s njim dogovorila daljnji postupak.

Video pogledajte OVDJE.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU