Strašna tragedija: Obitelj u BiH počinila kolektivno samoubojstvo

strašna tragedija: obitelj u bih počinila kolektivno samoubojstvo

Tragedija bez presedana dogodila se u selu Dobrljin kod Novog Grada (Bosanski Novi) gdje je policija u obiteljskoj kući pronašla beživotna tijela dvije žene i muškarca s teškim ozljedama.

Iako su sinoć svi BiH mediji objavili kako je muškarac vjerojatno ubio majku i sestru pa zatim i sebe, u selu kod Bosanskog Novog, bila je to samo djelomično točna informacija. Naime, kako danas javljaju, a potvrđeno je to iz policijskih izvora, tročlana obitelj iz Bosne i Hercegovine počinila je kolektivno samoubojstvo. Na to ih je navela tuga zbog smrti 34-godišnje unuke odnosno kćeri koja je imala leukemiju. 

Očevidom je utvrđeno kako je muškarac iz vatrenog oružja ubio dvije žene, a potom i sam pokušao samoubojstvo. Preminuo je na putu do bolnice.

Istraga je pokazala kako su ubijene žene bile majka Z.Z i kći LJ.K., a njihov ubojica odnosno samoubojica sin inicijala Ž.Z.

Naručili su i lijesove

Kako je prenijela banjolučka Alternativna televizija (ATV), u kući su istražitelji pronašli čak sedam oproštajnih pisama drugim članovima obitelji i prijateljima iz kojih proistječe kako su se njih troje odlučili na ovaj čin nakon što je u svibnju preminula teško bolesna unuka odnosno kći LJ.K.

“U pismima su naveli tko će ih i gdje pokopati… Uz pisma su ostavili bankovne kartice, te napisali pinove kako bi se mogao podići novac za troškove pogreba”, citira ATV izvor blizak istrazi.

Tri dana prije nego što će si oduzeti život naručili su i tri lijesa u kojima ih treba pokopati.

Navodno su svo troje prije ubojstva i samoubojstva večerali, popili rakiju, istuširali se i presvukli te zaključali vrata, a ključ izvukli iz brave kako bi se u kuću moglo kasnije ući.

On kaže da su u jednoj kuverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namijenjen za kupovinu cvijeća koje je potrebno odnijeti na grob preminule 34-godišnjakinje, na točno određen datum. Jedno od pisama namijenili su i njenom dečku.

“Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako… Napisali su čak da će neposredno prije tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali, presvukli u čistu odjeću… Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli”, pojašnjava izvor iz istrage.

Susjed: Ništa nije upućivalo na tragediju

Susjed obitelji rekao je za ATV da ništa nije slutilo na tragediju.

“Policija se raspitivala je li itko od nas što vidio ili čuo. Zanimalo ih je jesu li se nekome povjerili”, dodao je navodeći da je pomagao u iznošenju tijela koja su zatečena na krevetu u kući.

www.vitez.info

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU