Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut suspendovao je dvojicu policajaca do okončanja postupka u kojem se sumnjiče da nisu djelovali adekvatno neposredno prije nesreće koja se dogodila na autoputu A-1 Zenica – Kakanj kada su poginule dvije osobe.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić za Klix.ba je izjavila da je u toku unutrašnja kontrola i istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti i propusti koje su učinili policijski službenici te kobne noći prilikom kontrole vozila koje se pogrešno uključilo na autoput A-1 u Kaknju i skrivilo nezgodu u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

O ovom događaju na svom Facebooku pisao je i urednik u Al Jazeeri Balkans Mirza Čubro.

“Dvojica policajaca iz Kaknja suspendirana su jer su, prema tvrdnjama komesara MUP-a ZDK, zaustavili vozača koji je mrtav pijan krenuo ka Zenici i, iako su znali da ne može voziti, pustili ga da izađe na autoput.
Obzirom da je bio toliko pijan da nije mogao uzeti karticu za plaćanje na naplatnoj kućici jedan od policajaca je uzeo karticu umjesto vozača.

Par desetina kilometara dalje ovaj je vozač, vozeći u suprotnom smjeru, direktno udario u drugi automobil. Poginuo je a poginuo je i mladić koji je upravljao drugim automobilom.

I kad pomislimo da ne može gore, svako naredno jutro nas demantira. Davno je neko pametan rekao da će nas štele doći glave. E upravo su došla ta vremena”, napisao je Čubro.

Nesreća se dogodila 31. augusta u mjestu Tičići kod Kaknja, istragom je utvrđeno da se Škoda kretala u suprtnom pravcu autoputem od Kaknja prema Zenici.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o