STRAVIČNO Mužu sipala lijekove u limunadu da ga omami, uz pomoć ljubavnika ga strpala u prtljažnik, pa ga ubila u šumi

Policija je na konferenciji za medije iznijela detalje svirepog ubistva Dobojlije Saše Kulišića. On je ubijen u utorak na području ovog grada. 

Načelnik Uprave policije Doboj Slobodan Radinković priopćio je da je Policijska stanica Doboj 1 jučer oko 11:50 sati obaviještena o ovom teškom ubojstva. Policiju je pozvala žena, za koju se kasnije ispostavilo da je kuma osumnjičene A. K.

Žena A. K. je osumnjičena za ubojstvo supruga Saše Kulišića. Kuma je pozvavši policiju navela da se iz obiteljske kuće u ulici Miloša Obilića, kako je priopćio Radinković, ‘udaljila njena kuma i kum i da su vidljivi tragovi krvi u kući na krevetu te da su maloljetna djeca ostala u kući, dvije kćerke’. Radinković je potom opisao detaljno šta se dešavalo prije i poslije ubistva, kako su osumnjičeni iznajmljivali automobile i stan u toku priprema za izvršenje ubistva.

Osumnjičeni uhićeni

– Policija je odmah poduzela radnje na pronalasku te dvije osobe a prema prvim informacijama i zatečenim stanjem na mjestu, izvršili su uviđaj misleći u prvom momentu da se radi o krivičnom djelu nasilje u porodici, a zbog tih pronađenih tragova. Obaviješten je Centar za socijalni rad u Doboju gdje su djeca zbrinuta. Negdje oko 13.50 sati Policijska stanica Doboj 2 dobila je dojavu od građana da je u mjestu Preslica, u šumi, pronađeno tijelo muškarca, objasnio je Radinković. Po dolasku policija je zatekla beživotno tijelo muškarca koje je bilo vezano, i ruke i noge su bile vezane, s tim da su ruke bile vezane na leđima, kažu iz dobojske policije. Ruke su bile vezane špagom i selotejp trakom.

– Selotejp trakom bila su oblijepljena usta i oči, također. Izvršen je uviđaj i došlo se do saznanja da se radi o osobi K. S. rođenoj 1978. godine, a čiji je nestanak prijavljen ranije u 11:50 sati. Radnici policije su na osnovu svojih ranijih informacija došli do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem ovog kaznenog djela mogla dovesti osoba A. K. rođena 1991. godine te osoba L. D. rođen 2005. godine. Policijski službenici su dali informaciju da raspolažu sa određenim saznanjima, da su utvrdili, da su te dvije osobe bile u nekoj emotivnoj vezi prije tog događaja. Negdje oko 17 – 18 sati (30. siječnja) policajci su na području Doboja identificirali ovog muškarca L. D., lišili ga slobode i priveli u službene prostorije. Također, utvrđeno je da se supruga od pokojnika nalazi na području Banje Luke gdje je uz pomoć banjalučke policije locirana i lišena slobode, privedena u prostorije PU Doboj, rekao je Radinković. Policija je nakon otkrivanja ovog kaznenog djela teškog ubistva pretresla i više lokacija, među kojima je stan u Banjoj Lucu i obiteljsku kuća u Petrovu, odakle je L. D. Izvršen je i pretres četiri automobila.

Što se događalo prije i poslije ubojstva?

– Kriminalistička obrada i dalje traje, sobe lišene slobode će biti sprovedene kasnije u Okružno tužilaštvo Doboj. Informacije kojima raspolažemo su takve da je vozilo koje je koristila A. K. još 27. siječnja dovezeno je na područje Banje Luke, a da bi dan prije kaznenog djela zajedno otišli u Banju Luku i u jednoj rent a car agenciji iznajmili jedno vozilo koje su dovezli u Doboj i istog dana su u Doboju od jedne rent a car agencije u Doboju iznajmili još jedno vozilo, s tim da je njen automobil ostao u Banjoj Luci. Također, dan prije su u Banjoj Luci iznajmili stan na dan da bi, po našim informacijama, negdje oko jedan sat u noći (30. siječnja) došli u obiteljsku kuću u Doboju gdje su zatekli S. K. u krevetu. Zasad imamo informaciju da je određena vrsta lijekova, ne znamo još o čemu se radi pokazat će toksikološki nalaz, sipana u vodu i limunadu oštećenom, iz razloga da bi se što je moguće više onesposobio i da ne bi mogao pružati otpor, pojašnjava Radinković. 

Kada su osumljičenici 30. siječnja u noćnim satima ušli u kuću u ulici Miloša Obilića u Doboju, osoba L. D. je šakom zadala udarac oštećenom, potom su ga vezali konopcem i selotejp trakom, te su ga strpali u prtljažnik vozila koje su iznajmili u Banjoj Luci. Nakon toga je L. D. vozio prvi ono iznajmljeno vozilo u Doboju, a za njim je vozila A. K. sa vozilom iznajmljenim u Banjoj Luci. Otišli su na Preslicu, izvukli tijelo iz vozila i tom prilikom A. K. zadaje tri uboda nožem u predjelu lijevog rebrarnog luka i abdomena, uslijede čega, zbog zadobivenih povreda, je nevjerojatnije tada oštećeni i preminuo.

– Poslije toga su se odvezli ovim iznajmljenim vozilima. Na jednom parkingu u Doboju su ostavili vozilo iznajmljeno u Doboju, kada A. K. sa iznajmljenim peugeotom odlazi prema Banjoj Luci, a L. D. sa svojim privatnim vozilom također kreće za Banju Luku. Po dolasku u Banju Luku ujutro u šest su otišli u iznajmljeni stan, gdje je ona ostala. Tijekomdana su vratili iznajmljeno vozilo. Nakon toga on je svojim automobilom došao u Doboj gdje je i lišen slobode, rekao je Radinković.

Prema svemu, može se zaključiti da se radi o izravnom umišljaju, da je kazneno djelo pripremano te da je na monstruozan i svirep način izvršeno kazneno djelo teško ubojstvo, objasnili su iz dobojske policije.

– Zasad, što se tiče motiva, motiv je ta ljubavna veza između A. K. i L. D. Vidjet ćemo dalje u istrazi ima li i nekog drugog motiva, koristoljublje ili nešto slično, zaključio je Radinković.dnevni.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU