Muškarac je na Facebook profilu pisao o svojim finansijskim poteškoćama samo nekoliko sati prije samozapaljivanja ispred univerzitetskog restorana u Lyonu

Dvadesetpetogodišnji francuski student je u kritičnom stanju nakon što se zapalio zbog financijskih problema, prenosi Anadolu Agency (AA).

Muškarac je na Facebook profilu pisao o svojim finansijskim poteškoćama samo nekoliko sati prije samozapaljivanja ispred univerzitetskog restorana u Lyonu.

loading…

Krivio je predsjednika Emmanuela Macrona, dva njegova prethodnika, desničarku Marine Le Pen, kao i Europsku uniju što su ga “ubili”.

Potvrđeno je da je 90 posto tijela pod opekotinama i da je u kritičnom stanju.

Student Univerziteta Lyon 2 napisao je na Facebooku da više nema snage suočavati se s financijskim teretom života od 450 eura mjesečno.

“Optužujem Macrona, (Francoisa) Hollandea, (Nicolasa) Sarkozyja i EU da me ubijaju, stvarajući neizvjesnosti o budućnosti svih nas, a optužujem i Le Pen i (medijske) urednike da stvaraju strah”, napisao je student.

Dekanesa Univerziteta Lyon 2 Nathalie Dompnier kazala je novinarima kako nisu bili upoznati s problemima studenta koji se zapalio, prenosi Fokus.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o