6 C
Sarajevo
Srijeda, 20 listopada, 2021

Studenti Univerziteta u Denveru posjetili Sud BiH

Petnaest studenata magistarskog programa Socijalnog rada Univerziteta u Denveru, Sjedinjenje Američke Države, posjetilo je danas Sud Bosne i Hercegovine.

U prvom dijelu posjete predstavnik Odjeljenja za informisanje javnosti i saradnju sa zajednicom studente je upoznao sa strukturom i nadležnostima Suda Bosne i Hercegovine. Nakon toga predstavnica Odjeljenja za podršku svjedocima predstavila je studentima način rada tima za podršku svjedocima te ih upoznala s određenim situacijama s kojima se osoblje tog odjeljenja svakodnevno susreće prilikom pružanja podrške kako javnim svjedocima tako i svjedocima s mjerama zaštite. U okviru posjete studenti su također imali priliku pogledati snimke s nekoliko ročišta pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

Studenti su bili veoma zainteresovani saznati više o radu Odjeljenja za podršku svjedocima, te su postavljali brojna pitanja, između ostalog o tome kako raditi i ophoditi se sa ovom osjetljivom grupom ljudi, na koji način im olakšati iskustvo svjedočenja, te kako im pružiti podršku prije i nakon svjedočenja.

Profesorica Ann Petrila zahvalila je na organizaciji posjete naglasivši da je posjeta Sudu BiH veoma važan element boravka studenata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima