Studio Teatar uspješno realizovao projekat „Teatar na trgu“ – performans sa preko 40 izvođača

Studio Teatar je uspješno realizovao projekat „Teatar na trgu“, produciranje i izvođenje teatarskog performansa na trgovima u četiri grada u Bosni i Hercegovini.  U samom performansu učestvuje preko četrdeset mladih iz Novog Travnika, Busovače, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Zenice, a autori istog su glumice Lana Delić i Dženana Džanić, dramski pedagog i producent Oliver Jović i glumac Senad Milanović. Umjetnički direktor performansa „Teatar na trgu“ je  Nusmir Muharemović, a producent Mirza Begović.

Performansima u četiri grada je prisustvovalo više od 1000 ljudi, a na istom je kreativni tim Studio Teatra radio pet mjeseci.

„Teatar na trgu“ je jednosatni spoj glumačke i performativne igre, muzike i plesa, kroz koje mlade glumice i glumci ukazuju na goruće probleme mladih u Bosni i Hercegovini, ali i probleme koji tište kompletno bosanskohercegovačko društvo. Performans je ujedno i poruka mladih ljudi da se bore za bolje i ljepše sutra i da hoće da učestvuju u kreiranju svjetlije budućnosti za sve nas.

Kro ovaj projekat mladi su kroz različite radionice sa profesionalcima iz oblasti teatarske umjetnosti  učili osnove iz oblasti glume, pokreta, govora i plesa.

Performans u cjelosti moguće je pogledati OVDJE

Osim Studio Teatra kao nosica projekta, partneri u realizaciji su i AmfiTeatar Busovača, Mješovita srednja škola Busovača, Općina Novi Travnik, Kazalište „Talija“ Novi Travnik, Dom kulture Gornji Vakuf – Uskoplje, Teatar mladih „Česta“ Gornji Vakuf – Uskoplje.

„Teatar na trgu“  se provodi u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), inicijative koju implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a koju finansira Austrijska razvojna saradnja.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU