Subota na sceni Teatra kabare Tuzla posvećena djeci

Svake subote u mjesecu decembru s početkom u 18 sati na sceni Teatra kabare Tuzla izvesti će se predstava za djecu. Prva u nizu od predstava u subotu, 07.12.2019, je ‘’Aska i vuk’’ koja je ujedno pobjednica II Festivala premijera 2017. i primjerena je uzrastu do V razreda osnovne škole.

Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog.’’ Riječi redatelja.

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Marija Novaković, Marko Mirković, Feđa Zahirović, Damir Altumbabić / Koreografija: Hasiba H. Mehmedović / Muzika: Asim Horozić i Dragan Divjak /Kostim: Šefika Hukić / Dizajn plakata: Damir Pirić / Ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić i Nermin Brković

Repertoar predstava za djecu:

‘’IVICA I MARICA’’ / BRAĆA GRIM / 14.12.2019. / 18 sati / Teatar kabare Tuzla
‘’IZMISLIONICA U SELU PRIČEVAC’’ / ŠIMO EŠIĆ / 21.12.2019. / 18 sati / Teatar kabare Tuzla
‘’GAME ON’’ / FEĐA ZAHIROVIĆ I HASAN SUŠIĆ / 28.12.2019. / 18 sati / Teatar kabare Tuzla

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU