Sud BiH osudio graničnog policajca: Primio mito u iznosu od 30 eura 

AUTOR:
H.D.

DATUM:
ožu 21, 2022 @ 18:00

Sud BiH osudio je graničnog policajca Dejana Ivaštanina na šest mjeseci zatvora zbog primanja dara u iznosu od 30 eura, te zabranio obavljanje ove dužnosti u trajanju od tri godine, saopćeno je iz ove pravosudne institucije, piše Srna. 

Iz Suda su naveli da je Ivaštanin kao službeno lice u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe.

Oglas nakon 2. paragrafa

Optuženom je izrečena mjeru zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravosnažnosti presude s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere bezbjednosti.

Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura, koliko je dužan uplatiti u korist budžeta BiH u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Oglas nakon 4. paragrafa

Presuda je donesena nakon održanog ročišta za razmatranje izjave o priznanju krivice i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije. 

sud bih osudio graničnog policajca: primio mito u iznosu od 30 eura 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU