24 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  SUD BIH/ Uhapšenim u akciji VAR određene mjere zabrane

  Sud Bosne i Hercegovine donio je Rješenje kojim su Vladimiru Dominkoviću, Anti Bilješka, Fuadu Zahiroviću, Iliji Živkoviću i Kenanu Bajraktareviću, osumnjičenima za organizovani kriminal u vez s primanjem dara i drugih oblika koristi, određene mjere zabrane.

  Radi se o mjerama koje podrazujevaju zabranu poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, na način da se osumnjičenima zabranjuje obavljanje svih funkcija i dužnosti u Nogometnom/fudbalskom savezu BiH, entitetskim i kantonalnim nogometnim/fudbalskim savezima, kao i svim takmičenjima koja navedeni savezi organizuju na nivou cijele BiH.

  Nadalje, zabranjeno im je sastajanja sa određenim osobama, na način da se osumnjičenima zabranjuje međusobno kontaktiranje i sastajanje, kao i kontaktiranje i sastajanje sa svim saosumnjičenima i svjedocima u ovom krivičnom predmetu, kao i svim dužnosnicima i uposlenicima Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, entitetskih i kantonalnih nogometnih/fudbalskih saveza.

  Vladimir Dominković, Anto Bilješko, Fuad Zahirović, Ilija Živković i Kenan Bajraktarević, osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ FBiH i krivičnim djelom primanje mita iz člana 319. stav 1. KZ RS, saopćeno je iz Suda BiH.

  Vladimir Dominković ima i hrvatsko državljanstvo. Danas je u Sudu BiH rekao da je inženjer i da radi u “HT Eronetu”, ali i da je slabog imovinskog stanja.

  Fuad Zahirović je uposlenik MUP-a SBK-a.

  Anto Bilješko bivši je predsjednik NS SBK, kojem se mnogo toga stavljalo na teret. U eri Elvedina Begića na čelu NSBiH samo jedan od ranije supendovanih likova koji je “uskrsnuo”.

  Također, ima i hrvatsko državljanstvo.

  Ilija Živković rođen je u Orašju ima državljanstvo BiH i Hrvatske, po zanimanju je stolar i radi na pola radnog vremena u Nogometnom savezu Posavskog kantona.

  Čovjek koji je imao suspenzije još 2015. godine.

  Kenan Bajraktarević na ročištu je rekao da radi na granici u špediciji. Jučer je priznao krivicu i u potpunosti će sarađivati s Tužilaštvom. Još jedan tipični izdanak oraške škole suđenja, a on se pokazao i van granica BiH. Snimak s utakmice Goražde – Velež obišao je cijeli Balkan.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU