Suđenje Senaidu Memiću i ostalima početkom decembra

Početak suđenja bivšem načelniku Općine Ilidža Senaidu Memiću i još petoro zaposlenih u toj općini, koji se terete za zloupotrebu položaja u građevinskim poslovima, zakazan je za 4. decembar.

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu održano je predpretresno ročište na kojem je razmatrana dinamika suđenja, kao i nedostavljanje svih dokaza odbranama u postupku protiv Memića, Ljiljane Eterović, stručne savjetnice za pravne poslove u Službi za prostorno uređenje, Adnana Ćenanovića i Azre Mulaosmanović, stručnih saradnika za poslove urbanizma, te Amira Arnautovića i Sanje Čizmedžić, građevinskih inspektora.

Tužiteljica Željka Radovanović Sokić kazala je da odbranama nisu dostavljeni svi dokazi jer su originali upućeni u Vrhovni sud Federacije BiH zbog odlučivanja po žalbama u povezanom postupku. Ona je napomenula da su neke Odbrane izvršile uvid u spis.

Memićev branilac Nermin Mulalić kazao je da, iako njegov branjenik želi da suđenje bude što ekspeditivnije, smatra da bi Odbrane trebalo da imaju uvid u cjelokupne dokaze prije početka suđenja.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU