Supština Vlade Kantona Sarajevo čestitala Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elvedin Okerić, njegovi zamjenici Jelena Pekić, Danijela Kristić i Vibor Handžić, premijer Nihad Uk, ministri i skupštinski zastupnici uputili su čestitku građanima povodom  25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjećajući da je višestoljetna državnost naše domovine još jednom potvrđena 25. novembra 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, u čestitki se navodi da je ovo jedan od najznačajnijih dana u našoj historiji. Tada je izražena odlučnost naroda Bosne i Hercegovine da njihova zemlja bude zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te potvrđen njen teritorijalni suverenitet, integritet i historijski kontinuitet.

„Neka ovaj poseban dan bude prilika da se prisjetimo važnosti zajedništva, tolerancije i raznolikosti. Neka ljubav prema Bosni i Hercegovini bude vodilja u našem svakodnevnom životu. Neka Dan državnosti bude podsjetnik na to koliko smo jaki kada zajedno gradimo budućnost Bosne i Hercegovine“, navodi se u čestitki.

Kako zaključuju, ovaj značajan datum prilika je da slavimo jedinstvo, snagu i bogatstvo naše prelijepe zemlje, te poručuju da svima nama, ali i budućim generacijama ostaje obaveza očuvanja i njegovanja vrijednosti koje naša domovina baštini.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU