Susret načelnika SBK u Travniku: Fokus na jačanju saradnje i usvajanju važnih zaključaka

U Travniku je danas održan redovni susret koordinacije načelnika s područja Srednjobosanskog kantona s ciljem usvajanja značajnih zaključaka, kao i razmatranja drugih važnih pitanja vezanih za saradnju jedinica lokalne samouprave sa područja Srednje Bosne.

Domaćin susreta je bio načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, a prisustvovali su načelnici i predstavnici načelnika svih srednjobosanskih Općina.

Načelnici su razgovarali o informaciji sa 11. sjednice predsjedništva skupštine Saveza Općina i Gradova FBiH, kao i o problematici zabrane raspolaganja državnom imovinom i zaključcima sa sastanka Saveza Općina i Gradova FBiH sa Visokim predstavnikom u BiH, o čemu je prisutne izvjestio načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić – Ramljak, koji je ujedno i predsjednik predsjedništva skupštine Saveza Općina i Gradova.

Također, prezentirana je i informacija o upućenoj inicijativi za izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, a ovo je bila prilika i za razgovore o strateškim projektima u lokalnim jednicima, saobraćajnoj infrastrukturi, kao i projektima od iznimne važnosti za lokalne jednice.

Ovakvi susreti predstavljaju važan korak u jačanju saradnje među Općinama unutar Srednjobosanskog kantona te u rješavanju ključnih pitanja koja se tiču lokalne zajednice.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU