Šutković za TVSA: Gavrankapetanović je na konkursu bio najbolje rangirani kandidat

Gost Sarajevske špice bio je Jasmin Šutković, član privremenog Upravnog odbora KCUS-a.

-Mi smo imali kao privremeni Upravni odbor da riješimo neke stvari koje su kočile procese rada na KCUS-u. Za mjesec dana nama ističe taj durgi mandat – kazao je Šutković na početku razgovora u Sarajevskoj špici.

Ministar zdrvastva Federacije BiH odbio je dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na funkciju generalnog direktora Kliničkog centra. Kazao nam je šta je po tom pitanju uradio Upravni odbor Kliničkog centra, kako je sve teklo i jesu li uradili sve što je bilo do njih.

-Upravni odbor čim je završio konstituirajuću sjednicu krenuo je sa procesom razrješenja stare direktorice. Sve se radi po pravnim procedurama i Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, zakonima koji definišu zdravstvena pitanja u Federaciji. Zbog toga je proces jako spor i zahtjeva puno strpljenja. Često mediji vrše pritisak što to ne ide ranije i brže. Upravni odbor je postupao isključivo po instrukcijama pravnih službi. Ako govorimo o smjeni bivše direktorice i raspisivanju konkursa u kojem je jednoglasno izabran doktor Gavrankapetanović, što se tiče članova Upravnog odbora imali su obavezu da pogledaju taj izvještaj Komisije i da li je ona odradila sve po procedurama. Ima jasan zapisnik koji se da provjeriti, mogu ga i mediji vidjeti. U njemu stoji šta se govorilo na toj sjednici – kazao je Šutković.

-Gavrankapetanović je imao najviše bodova, bio je najbolje rangiran i nije nikakve sporne odluke bilo niti se tada govorilo o upitnosti njegove diplome – istakao je Jasmin Šutković.

Čitav razgovor poslušajte u videu.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU