Sutra ceremonija svečanog zatvaranja „Otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice SBK/KSB“

                   

 Ceremoniju svečanog zatvaranja „Otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice“ održat će se u srijedu, 31. 08. 2022. godine sa početkom u 12,00 sati u SRC „Pirota“ U Travniku.

Sportski savez SBK/KSB u saradnji sa Sportskim savezima općina Travnik, Novi Travnik i Donji Vakuf i Općinom Gornji Vakuf-Uskoplje uz podršku Ministartsva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, Općina Travnik, Novi Travnik, Donji Vakuf i Gornji Vakuf-Uskoplje i JU „Centar za kulturu Općine Travnik“ 15. put za redom organizovao je „Otvoreno zabavnu školu nogometa za djevojčice„ od 29. do 31. kolovoza 2022. godine čime doprinosi razvoju sporta na SBK/KSB  i popularizaciji sporta kod djevojčica što potvrđuje značajno povećan broj ženskih sportskih klubova na našem Kantonu kako nogometnih tako i rukometnih i odbojkaških ženskih klubova. Od 2006. godine od kada je Sportski savez SBK/KSB prvi put organizirao „Otvoreno zabavnu školu nogometa za djevojčice„ postotak uključenosti djevojčica u projektu OFFS na području Bosne i Hercegovine povećao se na famoznih 28% sa 8%  što su relevantni pokazatelji popularizacije sporta kod djevojčica.

Zbog pandemije izazvane virusom Covid 19 Sportski savez SBK/KSB sa svojim članicama bio je prinuđen da zaustavi projekat koji je bio jedan od najpopularnijih projekata na prostoru SBK/KSB i koji je doprinosio razvoju sporta, posebno što projekt ima više edukativnih sadržaja koji daju poseban akcenata na značaj tjelesne aktivnosti. Suradnja Sportskog saveza SBK/KSB i Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB nastavila se i ove godine, a značaj uključenosti Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB je nemjerljiv je kroz tri edukativna sadržaja, stanice „Zdrave prehrane“, „Antropometrijska mjerenja“ i „Značaj održavanja higijene“, doprinosi sticanju navika zdrave ishrane, povećanja stupnja higijenskih navika mlađih uzrasnih kategorija značaju tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Pored sportskih sadržaja i spomenutih stanica Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB,  polaznice „Otvoreno zabavne škole nogometa“ imali su kratku obuku u jahanju što je u suradnji sa Sportskim savezom SBK/KSB omogućio jahački klub „Mustang“ iz Travnika dok je Jedinica za specijalne najmjene MUP-a SBK/KSB imala svoju prezentaciju pasa i oružja koje služi u svrhu zaštite građana.

Svoj doprinos u realizaciji projekta dali su najmlađi Travničani polaznici JU Obdanište Travnik koji su svakodnevno sudjelovali u projektu i koji su bili najmlađi učesnici projekta.

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU