1.6 C
Sarajevo
Srijeda, 30 studenoga, 2022

Danas počinje upis u srednje škole u SBK

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona objavljuje Konkurs za upis redovnih učenika u prvi razred srednjih škola Srednjobosanskog Kantona u školskoj 2019./2020. godini.


Prijavljivanje, izbor kandidata i upis učenika obavlja se u tri upisna roka kako slijedi:


-Prvi (ljetni) upisni rok – Prijavljivanje kandidata za gimnazije, tehničke i srodne, te stručne škole je 17. i 18.6.2019. godine (ponedjeljak i utorak), a za muzičke i druge škole sa posebnom provjerom osposobljenosti 18.6.2019.godine, od 8.00 časova.

-Drugi (ljetni) upisni rok – Prijavljivanje kandidata za gimnazije, tehničke i srodne, te stručne škole u drugom upisnom roku je 03. i 04.07.2019.godine (srijeda i četvrtak).

-Treći (jesenji) upisni rok Prijavljivanje kandidata i upis učenika za nepopunjena mjesta je od 23.8.2019. od 8,00 časova.
Učenik se u jednom upisnom roku može konkurisati za upis samo u jednu školu odnosno vrstu programa, gdje prilaže originalne svjedodžbe i potvrde.

Iznimno, učenik se može prijaviti za upis na muzički program na temelju kopije dokumenata ako se istodobno prijavljuje za upis u neku drugu srednju školu.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU