Sutra u Bugojnu počinje snimanje filma ‘Ne skreći sa staze’

Snimanje dugometražnog igranog filma radnog naziva “Ne skreći sa staze” scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića, počinje u subotu, 11. marta u Bugojnu.

  • Film „Ne skreći sa staze“ je savremena komedija za djecu i odrasle. U priči na jednoj strani imamo djecu, nevinu, veselu i razigranu, željnu života, dok s druge strane imamo odrasle, isfrustrirane i izgubljene, koji zbog etničkih podjela, iracionalnim ponašanjem svakodnevno „ubijaju“ budućnost svoje djece. Između te dvije društvene grupe upada jedna glumačka ekipa s predstavom za djecu koja pokušava da nadvlada etničke podjele i predstavom usreći djecu što izaziva mnogo nevolja glumačkoj ekipi i dovodi nas do apsurdnih i komičnih situacija – rekao je za Fenu scenarista Vahid Duraković.

Reditelj i koscenarista filma je Emir Kapetanović. Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije (Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi). Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.

Producent filma je DEPO iz Sarajeva, koproducenti iz BiH su RTV Federacije BiH TV i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija).

Film je podržan od strane Fondacije za kinematografiju, Hrvatskog audio-vizualnog centra, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlade Srednjobosanskog kantona, općine Bugojno, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Šumskoprivrednog društva ˝Srednjobosanske šume˝, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Policijske uprave Bugojno – MUP SBK/KSB, JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno, Vatrogasnog društva Bugojno, JP “Čistoća” Bugojno kao i drugih javnih i privrednih društva.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU