Sutra u Travniku seminar veterinara na temu “Dermatologija, praktičan pristup III”

U Travniku će se 03. jula 2021. godine, u organizaciji Udruženja veterinara male prakse BiH (BHUVMŽ-BHSAVA), održati jednodnevni seminar na temu – “Dermatologija, praktičan pristup III”.

Predavanje će održati dr.sci. Natalija MIličić Matić sa Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu. Zbog poštivanja epidemioloških mjera, broj učesnika je ograničen, a prijave su trajale do 01. jula.

Udruženje veterinara male prakse BiH okuplja veterinare iz cijele BiH koji se bave malim životinjama, prvenstveno psima i mačkama. Misija Udruženja je da kroz kontinuiranu edukciju unaprijedi veterinarsku struku i podigne nivo znanja u veterinarskim organizacijama, kako bi se podigao nivo zdravstvene zaštite životinja.

Vanredna situacija u cijelom svijetu je malo usporila i planirane aktivnosti Udruženja. Prije epidemije CORONA virusa je održan čitav niz seminara iz različitih oblasti veterine, sa posebnim akcentom na praktični dio, jer je svaki seminar podrazumijevao i radionice.

Aktivnosti se nastavljaju, kako kaže predsjednik BHUVMŽ-BHSAVA dr.sci. Alen Salkić, a Travnik je jedna od destinacija, s obzirom da su dosadašnji seminari bili organizovani u više gradova širom BiH.

Mjesto održavanja sutrašnjeg seminara je Internacionalni univerzitet u Travniku (IUT), dok će se praktični dio održati u prostorijama Veterinarske stanice “Dr Salkić” d.o.o. Travnik.

Više informacija o seminaru u najavi, predavaču, te Udruženju veterinara male prakse možete pronaći na fotografijama u prilogu…

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU