Sve je počelo na današnji dan 1993. godine: Ne postoji veća ljubav od one koju imaju Totti i Roma

Danas se navršava 27 godina od debija Francesca Tottija u italijanskoj Seriji A.

O Tottiju i njegovoj ljubavi s Romom suvišno je trošiti riječi. Počelo je 1993. godine, a traje i dan danas, unatoč tome što Princ Rima više nije dio rimskog kluba.

Debitovao je 28. marta 1993. godine u Seriji A, tada je imao tek nešto više od 16 godina. Vujadin Boškov, tadašnji trener Rome, ukazao mu je priliku, poveo ga na gostovanje u Bresciju, ostalo je historija. Totti je za Romu postigao 307 golova i o njegovoj lojalnosti Vučici napravljeni su brojni filmovi, napisane mnoge knjige.

Odmah u svojoj drugoj sezoni u bordo dresu 1993./94. izborio se za mjesto standardnog prvotimca pod vodstvom legendarnog trenera Carla Maconea. Svoj prvi pogodak u dresu Vučuce Totti je postigao 4. septembra 1994. godine protiv Foggie u utakmici koja je završena neriješenim rezultatom 1:1.

Mogao je da bira, Real Madrid ga je neprestano zvao, ali je on od početka imao samo jednu, bordo boju u venama. Za njega su postojali samo Roma i Rim i ništa drugo. Osvojio je pet trofeja, a prvak Italije bio je 2001. godine.

Osam puta je bio viceprvak Italije, ostao je uskraćen za neki veći trofej u evropskim okvirima, ali je zato s Italijom 2006. bio prvak svijeta u Njemačkoj. Tntportal | Sportsport

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU