Sve više aktivnih Fejsbuk korisnika: Kompanija Meta povećala prihod u odnosu na prošlu godinu

Uizvještaju se navodi da je zarada po akciji običnih akcionara klase A i klase B iznosila 9,56 dolara u odnosu na 6,82 dolara prošle godine.

Prema tekstu izvještaja, neto prihod Mete, koja je vlasnik Fejsbuka, samo u trećem kvartalu se više nego udvostručio na 11,583 milijarde dolara, dok je ukupni prihod porastao za 23,2 odsto na 34,146 milijardi dolara.

U dokumentu se ističe da je Meta objavila da je broj dnevnih aktivnih korisnika Fejsbuka porastao za pet procenata u trećem kvartalu u odnosu na prethodnu godinu, na 2,09 milijardi ljudi, a broj mjesečnih aktivnih korisnika za tri procenta, na 3,05 milijardi.

– Meta očekuje da će kapitalni izdaci za čitavu 2024. godinu biti u rasponu od 30 do 35 milijardi dolara i da će sljedeće godine troškovi vezani za infrastrukturu biti veći zbog, između ostalog, povećanih kapitalnih investicija kompanije i rastućih troškova amortizacije – dodaje se u izvještaju.

BONUS VIDEO:

Sve više aktivnih Fejsbuk korisnika: Kompanija Meta povećala prihod u odnosu na prošlu godinu appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU