17.7 C
Sarajevo
Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Svečanim akademskim časom započela nova školska godina na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 07. oktobra 2019. godine organizovala svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata – osmu u Brčkom i petu u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini.

svečanim akademskim časom započela nova školska godina na visokoj školi empirica

Dobrodošlicu brucošima je poželio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić riječima: „Još jedna uspješna godina je iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima – da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, jer od svojih studenata i poslodavaca koji ih zapošljavaju dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem svakodnevno ispunjavamo. Dokaz tome su svakako i dosadašnje generacije naših diplomanata čiji kvalitet je veoma brzo prepoznat na tržištu rada u BiH i van nje. Naše analize pokazuju da je 90% njih pronašlo svoje prvo zaposlenje u struci unutar 3 mjeseca od diplomiranja. Zaposleni su u IT i drugim kompanijama u okruženju, većinom onim u kojima su izvodili svoje praktično obrazovanje tokom studija, ali i u kompanijama širom svijeta, bilo da posao obavljaju na daljinu, ili da su odselili u zemlju zaposlenja.”,te je na kraju istakao: „Ovom prilikom vam, ispred Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Učinimo sve da rad i rezultati vas studenata ali i ove visoke škole budu vaš i naš ponos, da budu mjera naše akademske ozbiljnosti i vaše mladalačke upornosti i zalaganja.

svečanim akademskim časom započela nova školska godina na visokoj školi empirica

Nakon svečanog dijela, studenti su pristupili edukaciji za korištenja ICT servisa koje im Visoka škola eMPIRICA besplatno obezbjeđuje:

  • eCampus platforma za online učenje,
  • Microsoft Cloud Education Software – skup Microsoftovih razvojnih okruženja, operativnih sistema i skoro 300 online kurseva u okviru Microsoftove virtualne akademije,
  • Microsoft Office 365 – kolaboracijsko okruženje u oblaku,

te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

svečanim akademskim časom započela nova školska godina na visokoj školi empirica

Svim brucošima želimo uspješan početak akademske godine, mnogo novog znanja i dobrih ocjena.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU