Svečanom ceremonijom u Novom Travniku otvorena 13. sezona Sportskih igara mladih

Iako su takmičarske aktivnosti širom države započele već u prethodnom periodu, najljepša sportska priča u regionusvoju ovogodišnju ceremoniju Svečanog otvaranja za Bosnu i Hercegovinu održala je jučer u Novom Travniku, gdje je kroz dvodnevne sportsko-zabavne aktivnosti obilježen i Dan Općine.

Preko 1.500 dječaka i djevojčica iz osnovnih škola sa područja Općine Novi Travnik, uživalo je jučer na ceremoniji Svečanog otvaranja, koja je održana na glavnom trgu ispred zgrade Općine. Najmlađi SIM-ovci imali su priliku družiti se, zabavljati, kasnije se i takmičiti u igri između dvije vatre i atletici, a direktni prijenos jednosatne ceremonije i ove godine bio je realiziran na N1, Sport Klub i Arena Sport kanalima.

Ovogodišnji domaćin Svečanog otvaranja, Općina Novi Travnik, jučerašnjim aktivnostima potvrdio je epitet grada mladosti, a Novi Travnik je ovim domaćinstvom postao jedan od tri regionalna SIM centra, pridruživši se Velikoj Gorici i Beogradu, koji su domaćini otvaranja Igara u Hrvatskoj i Srbiji. Načelnik Općine sa prisutnima je podijelio svoje zadovoljstvo što je Novi Travnik već drugu godinu zaredom dio velike SIM porodice.

„Roditelji, djeca, nastavnici, svi mi iz Novog Travnika zajedno smo dio najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Izuzetno sam sretan i ponosan što kroz ove aktivnosti upoznajete jedni druge, stječete nova prijateljstva, zabavljate se, natječete se i širite radost u našoj Bosni i Hercegovini. Korak po korak, gradimo bolju budućnost na krilima vaših osmijeha“, poručio je u svom obraćanju Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik.

Kroz sport i svoje programe Igre pomažu u stvaranju odgovornih članova našeg društva koji će graditi svoju budućnost na temelju pozitivnih sportskih vrijednosti. Sve to ne bi bilo moguće bez podrške dugogodišnjih sponzora i partnera, što je u svom obraćanju naglasio i predsjednik Organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, Haris Deliahmetović.

„Zahvaljujem se načelniku Stjepanu Duji i upravi Općine Novi Travnik, koji su prepoznali značaj i važnost našeg projekta, te se priključili našoj SIM porodici. Zahvale idu i svim našim sponzorima i partnerima, našem pokrovitelju Federalnom ministarstvu kulture i sporta, medijskim partnerima, ali svakako najveću zahvalnost dugujemo djeci, koja su uvijek sa nama i bez koje ne bismo mogli pričati ovu našu sportsku priču“, rekao je Deliahmetović.

Ceremoniju su nastupima uljepšali dječaci i djevojčice iz Dječijeg vrtića Novi Travnik, freestyler Samir Salčin, koji je sve prisutne zabavio svojim umijećem sa loptom, a posebni gosti bili su članovi Kuće dobrih tonova iz Srebrenice. Kroz sve godine postojanja, Igre su postale prepoznatljiv brend, koji je privukao pažnju vrhunskih sportaša i sportskih dužnosnika, a s obzirom da nisu mogli lično prisustvovati ceremoniji, Edin Džeko, Luka Modrić, Nemanja Matić, Džanan Musa, Josip Perić, Marica Gajić i Amel Tuka poslali su pozdravne video poruke.

‘Korak za bolju budućnost’ slogan je Sportskih igara mladih, koji simbolizira konačni cilj Igara – doprinos izgradnji odgovornih pojedinaca sutrašnjice kroz masovnu sportsku platformu. Kroz jednu od aktivnosti, m:tel Dan sporta, Igre okupljaju veliki broj malih SIM-ovaca od 1. do 5. razreda osnovnih škola, a izvršni direktor prodaje ove kompanije, Milosav Parezanović, izrazio je svoje zadovoljstvo što je kompanija m:tel već dvije godine dio najljepše sportske priče. Sve vrijednosti Igara najbolje je prepoznala kompanija Bambi a.d., koja je dugogodišnji generalni sponzor.

„Ponosan sam na sve što zajedno radimo. Vi djeca ste stvarno zakon! Hvala Igrama za priliku da proputujemo kroz sve tri ove zemlje i da se uvjerimo koliko ima divne djece, vrijednih učitelja, dobrih roditelja. Kada je riječ o kompaniji Bambi, mi ćemo i u narednim godinama biti uz Igre, jer vaš osmijeh nema cijenu“, rekao je Ivan Jovanović, menadžer korporativnih poslova kompanije Bambi a.d.

Plamen prijateljstva u Novom Travniku zapalili su najbolji učenici osnovnih škola, u pratnji maskote Viktora, a u okviru dvodnevnih aktivnosti održana su takmičenja Coca-Cola Cup-a u malom nogometu, Kinder Joy of moving Cup-a u košarci, Moja kravica Cup-a u igri između dvije vatre, kao i takmičenja u atletici i odbojci. Za kraj druženja u Novom Travniku, u večernjim satima održan je koncert Željka Samardžića.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU