Šveđani oduševljeni raftingom, domaćom hranom, gostoprimstvom u Foči

Foča sa svojim rafting kampovima je sve jasnije uklesana na turističkoj mapi Evrope, gosti iz inostranstva nisu više sporadični posjetioci, krenule su i organizovane posjete posebno kada je u pitanju aktivni odmor u prirodi.

Ove godine švedska kompanija „Pineberry“ dovela je svoje radnike na team bilding u rafting kamp Enicijan na obali Tare.

„Prije nekoliko godina ugostili smo bračni par sa sjevera Evrope, tačnije iz Švedske i ovog proljeća nam se javila pomenuta gospođa sa idejom da za svoje kolege iz firme „Pineberry“ organizuje team building druženje u našem kampu i da posjete Sarajevo. Podstaknuta impresijama koje je doživjela u netaknutoj prirodi kojom smo okruženi, te utiscima koje je ponijela sa raftinga u najdubljim kanjonom u Evropi, željela je da sa svojim kolegama podijeli našu skrovitu oazu“, rekao je za SeeSrpsku Mladen Milić iz kampa Encijan.

šveđani oduševljeni raftingom, domaćom hranom, gostoprimstvom u foči
šveđani oduševljeni raftingom, domaćom hranom, gostoprimstvom u foči
šveđani oduševljeni raftingom, domaćom hranom, gostoprimstvom u foči
šveđani oduševljeni raftingom, domaćom hranom, gostoprimstvom u foči

Šveđani su bili oduševljeni raftingom, domaćom hranom, gostoprimstvom, priča nam Milić uvjeren da će da će njihova preporuka dovesti brojne goste sa sjevera. Ovaj kamp su prepoznale i brojne kompanije iz Bosne i Hercegovine i regiona koje su u proteklom peridu svoje radnike dovodile na team bilding.

„Sve više menadžmenti firmi prepoznaju da je za rezultate i uspješno poslovanje potrebna gradnja timskog duha. Rezultat je bolja komunikacija, veća motivacija i povećanje produktivnosti i efikasnosti u radu. Mi smo organizovali team bilding aranžmane za veliki broj firmi iz naše neposredne blizine,  kao što su „Jaffa Crvenka“, „Blic“, „Axel Ringer Springer“, „Indas d.o.o“, „Mistral“, „DTD Ribarstvo“ itd. Neke od njih smo ugostili i po više puta“, kaže Milić.

Pored raftinga na rijeci Tari, „Encijan“ organizuje i jeep safari, treking i hiking tura izlete u NP „Sutjeska“ i NP „Durmitor“. U sklopu NP „Sutjeska“, kao najstarijeg nacionalnog parka u BiH, gosti pretežno posjećuju Prašumu Perućicu, Trnovačko jezero ledničko jezero, te planinu Maglić i najveći vrh u BiH.

Zahvaljujući netaknutoj prirodi ovo mjesto je izbor onih koji žele da pobjegnu od asfalta i gradsku gužvu zamjene oazom mira i hedonizma.

kameleon.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU