17.7 C
Sarajevo
Subota, 25 lipnja, 2022

  Švedska najveći pojedinačni donator u BIH

  Švedska je najveći pojedinačni donator Bosne i Hercegovine, sa brojnim razvojnim projektima u našoj zemlji, istaknuto je na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića sa novoimenovanim ambasadorom Švedske u BiH Johanom Stromkvist (Johanna Stromquist).

  Na sastanku je razgovarano o realizaciji aktuelnih razvojnih programa, a koji se prije svega odnose na projekte u oblasti poljoprivrede i privrede, razvoja malih i srednjih preduzeća te zaštite okoline.

  Tako je, između ostalog, u toku realizacija projekta “Zelenog ekonomskog razvoja” čiji je cilj poboljšanje upravljanja energijom u javnim objektima, a što je posebno značajno ako se ima uvidu da više od 75 odsto javnih objekata u BiH ima neadekvatnu toplotnu izolaciju. Značaj projekta ogleda se i u rješavanju različitih ekoloških problema povezanih s povećanom potrošnjom energije, kao što su zagađenje vazduha, vode i klimatske promjene.

  Ministar Šarović zahvalio je švedskom ambasadoru na kontinuiranoj pomoći koju Švedska pruža BiH kao i za snažnu podršku ove zemlje evropskom putu Bosne i Hercegovine.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU